Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

KAMPA STŘED SVĚTA, 13. ročník - sobota 13. 4. 2024, 14:00, park Kampa

PR článek, aktualizováno 4. dubna 2024, 9:52

Praha 4. dubna 2024 (PROTEXT) - V sobotu 13. 4. 2024 se v pražském parku Kampa uskuteční tradiční malostranský happening Kampa Střed Světa! Akce si každoročně klade za cíl oživit prostor ostrova Kampa a upozornit na jedinečného genia loci tohoto území. Slavnost vzniká spoluprací místních spolků, subjektů a obyvatel a vytváří tak jedinečnou platformu pro setkávání, vítání jara i pro debatu nad místy, která obýváme a která jsou opakovaně ohrožena komerčními zájmy.

Návštěvníci se letos mohou těšit na kapely Dunaj, Už jsme doma a další! Nebude chybět ani divadelní šapito pro nejmenší návštěvníky, kde vystoupí například Jakub Folvarčný s Cirkusem Prdítko či Divadlo pro malý s představením Dlouhý, Široký a Bystrozraký.

Ve 12:00 od Klubu Újezd vyjde komentovaná vycházka „Prameny ducha ostrova Kampy“, která se vydá směrem k Litografické dílně Říční, přes kostel Svatého Jana a divadlo Na Prádle, Kavárnu Mlýnskou, Rybárnu SI, KC Kampa, Museum Kampa...a po četných zastávkách pak skončí přímo pod Karlovým mostem, kde se ve 14:00 stane Kampa STŘEDEM SVĚTA! Slavnostním otevřením brány do parku tak opět odstartuje odpoledne plné hudby, přátelských setkání a jarního sousedského veselí! Atmosféra slavností v probouzejícím se parku Kampa každoročně láká rodiny s dětmi, mladé lidi i seniory. Přijďte si poslechnout první jarní muziku a poveselit se se svými sousedy!

Doprovodný program pro děti na akci zajišťuje galerie současného umění DOX, KC Kampa, Kamparta a Skautský institut v Rybárně. Stanoviště obou organizací najdete v blízkosti divadelního šapita, veřejnosti budou otevřené rovněž dílny přímo ve skautské Rybárně. Těšit se můžete na dětský workshop k aktuální výstavě Krištofa Kintery, hrnčířský kruh či frézkování do plechu.

16. KONFERENCE KAMPA STŘED SVĚTA, tradičně předchází Happeningu v parku. Tato se uskuteční 8. 4. od 17:30 v Malostranské besedě (Trick Bar, 2. patro), letos s názvem Hledání pramenů ducha – Malá Strana, Kampa, Petřín, Hradčany... Program doplněný občerstvením a hudbou je složen z příspěvků historiků, spisovatelů, významných umělců, lékařů i buditelů z řad místních obyvatel debatujících o osudu ohrožených míst kolem "Středu Světa".

VSTUP VOLNÝ!

KAMPA STŘED SVĚTA

úterý 8. dubna 2024

17:30

16. KONFERENCE KAMPA STŘED SVĚTA

sobota 13.dubna 2024

12:00

komentovaná Toulka PRAMENY DUCHA OSTROVA KAMPY (J. Kučera)

sraz 12:00 u Klubu Újezd

14:00

otevření Brány na Kampu (pod Karlovým mostem u bistra Bruncvík)

– staropražské písně v podání dámského ansámblu BABA

14:30

hudba a divadlo v parku Kampa

DUNAJ / UŽ JSME DOMA / JAKUB FOLVARČNÝ / DIVADLO PRO MALÝ

 

VSTUP ZDARMA

www.kampastredsveta.cz

 

pro podrobnější informace:

Martin Kotas kotas@tynska.cz

Petr Pošvic petr@livermusic.cz

Jiří Kučera jirkucka@centrum.cz (Konference a Toulka)

 

Akci pořádá Letní poloha a Kavárna Mlýnská za pořadatelské podpory organizací TURAS, KC Kampa, KampaNula, Malostranské noviny, Skautský institut v Rybárně, DOX, Vojanovy sady a dalších.

 

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KAMPA STŘED SVĚTA, 13. ročník - sobota 13. 4. 2024, 14:00, park Kampa  |  Protext  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.