Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nouzový stav vyhlašovat nebudeme, potvrdil médiím Andrej Babiš

Vláda nouzový stav kvůli zhoršující se epidemické situaci v zemi nevyhlásí. Dnes před tiskovou konferencí to potvrdil premiér Andrej Babiš (ANO) některým médiím. O situaci mají zástupci vlády v demisi jednat v úterý s hejtmany. Znovuzavedení stavu nouze zvažovalo ministerstvo zdravotnictví. Důvodem byla situace v nemocnicích hlavně v moravských krajích, které čelí náporu pacientů s covidem-19. Vyhlášené opatření by umožnilo výpomoc mediků.

Hamáček: K celostátnímu nouzovému stavu zatím nejsou splněny požadavky zákona

K celostátnímu vyhlášení nouzového stavu kvůli covidu-19 nejsou aktuálně podle ministerstva vnitra splněné zákonné požadavky. Novinářům to po dnešním zasedání Ústředního krizového štábu (ÚKŠ) řekl jeho předseda Jan Hamáček (ČSSD). Pro dodržení...

Ministerstvo vnitra během dne upozornilo na to, že k celostátnímu vyhlášení nouzového stavu kvůli covidu-19 nejsou aktuálně splněny zákonné požadavky. Po zasedání Ústředního krizového štábu jeho předseda a dosluhující ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) řekl, že pro dodržení zákonného postupu by měla čtveřice epidemií nejvíce postižených krajů uspořádat nejdříve zasedání vlastních krizových štábů a zvážit vyhlášení stavu nebezpečí na svém území.

“Pokud se ukáže, že nejsou schopny zvládnout situaci vlastními prostředky, mohly by se obrátit na vládu, aby vyhlásila nouzový stav, ale to bych očekával, že bude nějakou dobu trvat,” řekl Hamáček.

Čtyři kraje vyžadují pracovní povinnost mediků

Pracovní povinnost mediků vyžaduje situace na základě informací ministerstva zdravotnictví v Jihomoravském, Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji, řekl Hamáček. "Pokud jsme v situaci, kdy čtyři kraje vyžadují využití jednoho z mimořádných oprávnění nouzového zákona, jsme přesvědčeni, že v této fázi je to řešitelné stavem nebezpečí, který vyhlašuje hejtman na úrovni kraje," dodal.

Dosud se podle Hamáčka na ministerstvo zdravotnictví obraceli pouze krajští koordinátoři, což z hlediska krizového zákona nestačí. Krizové štáby příslušných krajů by podle něj mohly jednat většinou ještě dnes a sdělit své požadavky a potřeby. Vnitro tak nyní nevidí důvod vyhlašovat nouzový stav z pozice centrálních úřadů.

Plán, že jednotlivé kraje nejdříve zváží, zda nepostačí vyhlásit mimořádné stavy jen na jejich úrovni, podle Hamáčka odsouhlasil i předseda Asociace krajů a jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Hamáček předpokládá, že ministerstvo zdravotnictví vyslyšelo argumenty vnitra, hasičů či krajů a návrh na celostátní nouzový stav zatím vládě předkládat nebude. "Jak jsem dnes pochopil, tak pro to nejsou zákonné předpoklady," doplnil.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vlada.cz | Zdroj iDnes.cz, ČTK

Štítky vláda, koronavirus, opatření, nouzový stav, Andrej Babiš, Jan Hamáček, ministerstvo zdravotnictví, ANO 2011, Ministerstvo vnitra České republiky, Ústřední krizový štáb, ČSSD, Martin Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

DOPORUČENÍ OBČANSTVU K PRVNÍ POMOCI A SEBEOBRANĚ PŘED COVIDEM.

Už dva roky nás trápí pandemie coronaviru, který dostal obecný název covid-19. Současná věda však evidentně na její likvidaci nestačí. Pro skutečné vysvětlení této tragédie musíme totiž až k nejvyššímu vědění lidstva vůbec, teorii spontánního řádu, za kterou má F.A.Hayek, náš mimočasový rodák, Nobelovu cenu už z roku 1974, viz jeho autobiografie.

Dokud medicína tuto vědomostní mohutnost nezvládne, bude pořád je pokustonsvím a covidu-19 a dalších nemocí se nezbavíme. Vždyť všechno živé na Zemi je tu miliony let, včetně člověka. A přežilo bez vědy a zdravotnictví. A dále se samovolně vyvíjí. Jak to ?

Je to dáno činností doslova kruciálního autora jsoucna a prvního fenomenu vesmíru, tedy jeho řídící strukturou, spontánním řádem v čase a v prostoru. Na Zemi je jasně nejuspořádaněji, proto jsme. Musíme tedy k jeho teorii (myslíme vždy v teoriích a testujeme je zkušeností a novými poznatky) a musíme pochopit, jaké jsou důsledky této podstaty všeho. Pro zjednodušení textu vynecháme jeho samovolný vznik, který je však Hayekem přesně popsán.

V první řadě musíme vědět, že první živá, tedy dělící se, buňka byla spontánním řádem také a celá genetická evoluce až dodnes rovněž. Každý spontánní řád přitom vykazuje sebepořádací, sebezáchovné a seberegulační vlastnosti a účinky v čase a v prostoru, u živých organismů je nazýváme imunitním systémem. Ten se skládá u člověka, o němž je tu řeč, z obřího množství imunitních systémů hlavnímu podřízených, neboť spontánní řád lidského těla je složen z bezpočtu menších spontánních řádů pro ovládání jednotlivých složitých procesů a dějů a orgánů těla. Imunitní systém, tedy zmíněné vlastnosti spontánního řádu lidského těla, je nutno aktivovat včas a správně a vždy dojde za dostatečných podmínek k opravě narušeného spontánního řádu, kterému náleží.

V případě coronavirů se jedná o nekonečnou řadu replikací spontánních řádů zvířecích virů na spontánní řád lidského těla. A jsme u základu pandemií. Právě tomu je nutno zabránit a je po nich. Jak ? Takto !

Imunitní systém lidského těla aktivuje po napadení viry a po jejich namnožení za jistý čas přirozená horečka. Je to obranný mechanismus těla plynoucí z výše popsaného a když poslechneme tělo a pomůžeme mu s teplotním deficitem, po čase se tato sebeobrana projeví tím, že vetřelce spontánní řád a jeho vlastnosti zničí a jsme opět zdraví. Pokud tedy všechno probíhá bez dalších komplikací.

My však na tento zákrok čekat nebudeme. My ho vyvoláme ihned po prvním pocitu nachlazení, ten je u všech viróz stejný, včetně coronavirů. Budeme tedy tělo okamžitě ohřívat zvenčí tak dlouho, až samo naznačí dost. Přitom stačí oblečením nebo přikrytím nebo pobytem v dostatečně teplém prostředí. Všechno tedy záleží na inteligentním, ale velmi jednoduchém zásahu v pravý čas, tedy okamžitě po zjištění prvního pocitu nachlazení. V době covidové nic jiného, než covid neznáme. Mnohdy až drzé pokusy lékařů o identifikaci druhu virového onemocnění v tomto případě hraničí až se zahráváním si se smrtí nakaženého.

Za hodinu až tři, v případě, že jsme splnili všechny popsané podmínky a kroky je hotovo. Jsme zdraví. Imunitní systém nás supersložitými procesy, námi však aktivovanými, ochránil. Inteligencí spuštěný sebeobranný a sebezáchovný mechanismus zabral.

Tato první pomoc a sebeobrana proti coronavirům a virózám stojí na nejvyšším vědění lidstva vůbec a je přitom tak jednoduchá, že pro lidi s tituly i bez, kteří nepochopí teorii spontánního řádu nepochopitelná a nedůvěryhodná. Přitom je velmi bezpečná, krátká a laciná. Když ji lidé svojí nezodpovědností a nepoctivostí nezrealizují tak, jak popsáno, mají pořád možnost jít k lékaři. Tam je však můj Bůh 50 na 50 opatruj.

VÝZVA TOHOTO TYPU MUSÍ BÝT OBČANSTVU SDĚLOVÁNA DENNĚ ZEJMÉNA V TELEVIZÍCH. O NIČEM TAKOVÉM TOTIŽ NEVĚDÍ.

Úterý, 23. listopadu 2021, 09:31Odpovědět

Nouzový stav vyhlašovat nebudeme, potvrdil médiím Andrej Babiš  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.