Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ČR je podle nákaz covidem v EU za 14 dní třetí nejméně zasaženou zemí

Podle počtu nakažených koronavirem za posledních 14 dní je nejhorší situace ze zemí EU stále v Irsku (434 případů na 100 tisíc obyvatel, před týdnem 504 případů). Druhou nejpostiženější zemí je nyní Řecko, kde bylo za posledních 14 dní zaznamenáno 380 případů koronaviru na 100 tisíc obyvatel (před týdnem bylo třetí se 412 případy). Třetí nejpostiženější zemí je Estonsko (367 případů na 100 tisíc obyvatel, před týdnem bylo s 334 případy páté).

V České republice počty případů mírně rostou, s 29 případy (před týdnem 25) zůstává třetí nejméně postiženou zemí EU. Vyplývá to z dat Evropského střediska pro kontrolu a prevenci nemocí (ECDC).

Nejvíce mrtvých v přepočtu na obyvatele za poslední dva týdny nyní hlásí Bulharsko, kde navíc počet obětí mezitýdenně výrazně vzrostl, z 56 na 92 úmrtí na milion obyvatel. Druhé je nyní Řecko (asi 47 mrtvých na milion za dva týdny, před týdnem bylo s 39 třetí), třetí Litva (45, před týdnem čtvrtá s 37). ČR vykazuje zhruba dva mrtvé na milion obyvatel za dva týdny a je šestou nejméně postiženou zemí (před týdnem byla ČR s 2,5 oběťmi covidu na milion obyvatel za dva týdny pátou nejméně postiženou zemí Unie).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, EU, koronavirus, covid, statistika, Česko, COVID-19, Evropská unie, Řecko, Estonsko, Irsko, Centers for Disease Control and Prevention, Evropské středisko pro prevenci a kontrolu nemocí, Bulharsko, Litva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČR je podle nákaz covidem v EU za 14 dní třetí nejméně zasaženou zemí  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.