Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lidé mohou zjistit, kolik lidí u nich v obci má očkování proti covidu-19

Lidé i samosprávy mohou nově ve službě Mobilní rozhlas zjistit, kolik obyvatel se v jejich obci nechalo očkovat proti covidu-19. Informace o 6250 samosprávách se každý den aktualizují a vycházejí z dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS). Služba funguje ve spolupráci s technologickou společností MAMA AI.

Na jaře začal Mobilní rozhlas zveřejňovat informace o vývoji epidemie v jednotlivých obcích. Podle autorů je zájem o data o covidu velký, měsíčně si lidé zobrazí asi čtvrt milionu statistik.

"Zveřejněním dat o proočkovanosti obyvatel dáváme vedení obcí do rukou další důležitý nástroj. Na základě poskytovaných dat mohou samy vyhodnocovat dopady očkovacích kampaní a případně samy pomáhat ve zvyšování proočkovanosti obyvatel," uvedl Ondřej Švrček, autor platformy Mobilní rozhlas.

Lidé se nově dozví, jaký podíl obyvatel je v obci očkovaný alespoň první dávkou a také kolik už jich má vakcinaci dokončenou. I nadále služba zveřejňuje počet nových případů v obci, počet nově zjištěných nakažených v rizikové skupině nad 65 let a kolik bylo pozitivních případů za poslední dva týdny. V grafech mohou zájemci sledovat trend v dané obci na dlouhodobé časové ose.

Společnost MAMA AI pomocí umělé inteligence převádí data ÚZIS také do textového komentáře a grafů. Samosprávy, které Mobilní rozhlas využívají, pak mohou tato data rozesílat i svým registrovaným občanům. Služba je pro obce i lidi zdarma.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, správa, koronavirus, komunikace, obce, očkování, Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

ROK A PŮL TO DO VÁS O COVIDU-19 HUČÍM A VY NIC.

1.Podstatou všeho vědění je ryze vědecká a univerzální teorie spontánního řádu, ze kterého všechno pochází a čím je uspořádáváno. F.A.Hayek má za ni Nobelovu cenu už od roku 1974, viz jeho autobiografie. Je to nejvyšší vědění lidstva vůbec a už navždy.

2.První živá buňka a lidské tělo jsou tedy spontánním řádem také, jinak by nebyly a nežily.

3.Coronaviry jsou tu odpradávna a jsou replikací spontánního řádu zvířecího viru na spontánní řád lidského těla.

4.Coronavirům se lze ubránit velmi jednoduše, okamžitou aktivací imunitního systému, který jsou sebezáchovné, sebepořádací a seberegulační vlastnosti a účinky spontánního řádu lidského těla.

5.Aktivace imunitního systému však musí být provedena okamžitě po napadení, neboť s málo namnoženými viry si imunitní systém lehce poradí dříve, než by se namnožily a člověk onemocněl. Za moment napadení považujeme jakýkoliv pocit nachlazení, ne vraždící příznaky. To je už nevyléčitelná nemoc.

6.Přirozeným aktivátorem imunitního systému je normálně horečka, ale v případě coronaviru je to už pozdě. Proto teplotu těla zajistíme uměle jeho ohřátím zvenčí, stačí oblečením nebo přikrytím.

7.Testování napadení člověka covidem-19 je zcela zbytečné, drahé, nepřesné a zavádějící. Covid-19 je v těle zjištěn a za hodinu může být po něm, když je imunitní systém náhodně aktivován. Naopak. Test je negativní a za hodinu může být člověk nakažen a zdravotnická mašinerie ho považuje za nenakaženého.

8.Musíme tedy k sebeobraně člověka na základě jeho vlastních pocitů a to tak, že v době covidové budeme všechno co se nachlazení podobá považovat za covid. To je ovšem lidem bezpodmínečně nutno sdělovat dnes a denně ve sdělovacích prostředcích, zejména televizích. Nevědí o tom nic, vůbec nic. Ostatně stejně jako vy. Mrtví lékaři na covid-19 jsou toho důkazem.

9.Po tomto zjištěni, než bude vyvinuta jiné metoda, mám na mysli například bonbony s obsahem aktivátoru imunitního systému, člověk musí okamžitě, tedy ihned a bez vyjímek, provést to, co sděleno. Za hodinu až tři příjemného ohřívání těla bez jakýchkoliv léků je po všem, pokud byl zodpovědný a poctivý.

10.Tyto moje poznatky odvozené z teorie spontánního řádu a jeho replikací potvrzují čím dále, tím více poslední výsledky vědeckého bádání ze špičkových světových laboratoří. Bohužel však vědci k nim došli pokustónstvím a ne exaktním postupem, odvozeným od znalosti teorie spontánního řádu. O této teorii nemají dokonce ani tušení.

F.A.Hayek, myslitel myslitelů: "Vědec, který nebádá se znalostí teorie spontánního řádu, není hoden svého platu". Plně s jeho výroky a ryze vědeckými závěry souhlasím. Proto vím co vím, mimo jiné také to, že věda stojí na mylných základech, řečeno s mistrem... Dzp.

Neděle, 18. července 2021, 09:11Odpovědět

Lidé mohou zjistit, kolik lidí u nich v obci má očkování proti covidu-19  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.