Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Blatný: V uzavřených okresech jsou náznaky zlepšení

Epidemická situace v uzavřených okresech Cheb, Sokolov a Trutnov podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) vykazuje náznaky zlepšení. Zhoršuje se ale v okolních okresech Karlovarského a Královéhradeckého kraje. V současné době hygienici neuvažují o uzavření dalších okresů, řekl v pořadu Pressclub Frekvence 1. Vláda okresy uzavřela ve čtvrtek 11. února, zřejmě na tři týdny.

"Diskuse probíhá v podstatě permanentně a nedá se vyloučit, že to v budoucnu nebude potřeba," uvedl ministr. Pokud by ministerstvo o dalších uzávěrách rozhodovalo, dozví se to podle Blatného s dostatečným předstihem hejtman kraje a starosta příslušného okresního města.

"Ředitelé krajských hygien se shodli na tom, že došlo ke stagnaci situace a mírnému náznaku zlepšení. Kraj jako celek na tom ale příliš lépe není," vysvětlil. Uzavřený je jeden okres Královéhradeckého a dva Karlovarského kraje. "Stabilizovala se situace v jednotlivých okresech, ale pochopitelně pokračuje šíření, i když jsme ho uzávěrou zpomalili, do ostatních okresů kraje," dodal.

Podle dat o počtu nových případů za posledních sedm dní přepočtených na 100 tisíc obyvatel je na tom v současné době nejhůř Tachovsko (1104) v Plzeňském kraji a uzavřené Sokolovsko (1097) v Karlovarském kraji. Následuje uzavřený okres Trutnov (990) v Královéhradeckém kraji, Náchod (912), Hradec Králové (901), uzavřený Cheb (898) v Karlovarském kraji a Karlovy Vary (894). Zhoršila se také situace v okolních okresech Plzeňského, Pardubického, Středočeského a Libereckého kraje.

Vláda dnes souhlasila s tím, že dva nejpostiženější kraje, Královéhradecký a Karlovarský, dostanou navíc dodávku vakcín. Podle ministra ale nepůjde o dávky na úkor jiných regionů, ale ze zálohy, kterou si Česko každý týden drží a vykrývá jím případné nedostatky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky ČR, koronavirus, vláda, Blatný, Karlovarský, Královéhradecký, Jan Blatný, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Cheb, Trutnov, ANO 2011, Sokolov, Frekvence 1, Krajská hygienická stanice, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislav Žiga

Pan Blatný ví co dělá, důvěřujeme mu a děkujeme za jeho práci. Přejeme pevné zdraví a výdrž.

Neděle, 21. února 2021, 13:24Odpovědět

Blatný: V uzavřených okresech jsou náznaky zlepšení  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.