Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Iniciativa Chcípl PES vyzývá vládu k zrušení opatření od 6. ledna

Iniciativa za zachování provozu restaurací Chcípl PES dnes vyzvala vládu, aby od 6. ledna otevřela Českou republiku bez dalších restrikcí ekonomiky a chránila ty, kteří to opravdu potřebují. Kabinet podle iniciativy dovedl zemi do chaotického stavu, který může přerůst ve vážné občanské nepokoje s nedozírnými následky. Novinářům to dnes sdělil jeden ze zástupců iniciativy, majitel pivovaru Malý Janek v Jincích na Příbramsku, Jiří Janeček.

Vláda podle iniciativy v druhé polovině letošního roku nezvládla situaci a chaotickými nařízeními prohloubila chudobu v tuzemsku, sebrala lidem práci, dětem vzdělání a všem naději, uvedli zástupci v dnešním prohlášení.

Iniciativa kritizuje to, že opatřeními představitelé státu zajistili stálé příjmy nadnárodním společnostem. V supermarketech je přitom podle ní největší kumulace lidí.

Vláda podle iniciativy nezvládla připravit ani efektivní systém kompenzací. Naopak je podle ní složitý, neprůhledný a nespravedlivý. "Vláda ČR dlouhodobě porušuje naše práva na svobodné podnikání, vzdělání, shromažďování, volného pohybu. Toto bezprecedentní bezpráví si vymáhá nátlakem policejních složek, které bezdůvodně vnikají do našich obydlí a ničí naše podnikání, naše životy," uvedla dále iniciativa. Je podle ní nutný návrat do normálního života, kde bude platit ústava a právní systém.

Zástupci výzvy Chcípl PES protestují proti vládním opatřením. V minulosti například nechali své podniky otevřené i po 20:00, což byla nařízená zavírací hodina. Kromě Janečka se k ní hlásí také například majitel pražské restaurace Šeberák Jakub Olbert.

Stravovací zařízení jsou letos už potřetí odkázána na prodej jen přes výdejní okna, která mohou fungovat jen mezi 05:00 a 20:59. Využívat mohou případně rozvoz. Na podzim musely být gastronomické podniky zavřené od 14. října do 2. prosince. Poté mohly fungovat s mnoha omezeními, například jen poloviční kapacitou. Jejich opětovné uzavření vláda nařídila od 18. prosince. Na jaře do nich měla veřejnost zakázán vstup od 14. března, od 11. května mohly otevřít zahrádky.

Ministerstvo průmyslu a obchodu nyní podle svého šéfa Karla Havlíčka (za ANO) chystá program COVID gastro. Restauratéři budou mít nárok na 400 korun na jednoho zaměstnance nebo spolupracujícího živnostníka a den uzavření od 14. října. Vláda na podporu schválila 2,5 miliardy korun.

Gastronomické odvětví podle výzkumné společnosti Nielsen každý den uzavření ztrácí na tržbách 414 milionů korun.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky ČR, restaurace, hospodářství, vláda, koronavirus, Hnutí PES, Jiří Janeček, Česko, okres Příbram, Jince, Karel Havlíček, Jakub Olbert, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

NEČEKEJTE NA PŘÍZNAKY COVIDU-19, VRAŽDÍ !!!Při virózách aktivuje horečka jimi vyvolaná imunitní systém a to je už pozdě. To už odmarodíme. Když si však dáme pozor na pocit "něco na mě leze" a teplotu 36,8, stačí, když oblečením teplotu krve zvýšíme uměle. Vyvoláme tak stejný efekt. Ten ještě málo namnoženého vetřelce lehce zničí. Trvá to tak hodinu-dvě. Je to bezpečné, rychlé, úspěšné a zadarmo. Totéž platí u covidu-19. Dokonce i první symptomy napadení jsou stejné. V době covidové tedy neznáme nic jiného, než covid, pro jistotu, a postupujeme s největší osobní zodpovědností. V žádném případě nečekáme na tzv. příznaky, to je už zatím nevyléčitelná nemoc a ten, kdo je doporučuje je pro mne zločinec. I když z nevědění. Ty už starší a nemocní těžko překonávají... Dzp.

Středa, 6. ledna 2021, 10:18Odpovědět

Karel Janyška

VĚDECKÁ RADA KE COVIDU-19.Co je to teorie spontánního řádu ? Vědecká materie předložená lidstvu nositelem Nobelovy ceny F.A.Hayekem. Spontánní řád je to JEDNO, z čeho všechno uspořádané ve vesmíru pochází, a na Zemi zejména, co všechno uspořádává dlouhodobě vždy k lepšímu. Také jejich vzájemnými replikacemi. Co je to první živá buňka ? Je to spontánní řád ! Je to život sám.Co je to lidské tělo ? Spontánní řád, jako všechny spontánní řády, se svými sebepořádacími, sebezáchovnými a seberegulačními vlastnostni a účinky, tady imunitním systémem. Co je to zvířecí virus ? Spontánní řád se svými, již vyjmenovanými, účinky a vlastnostmi.Co je to covid-19 ? Je to evoluční vtělení spontánního řádu jistého druhu zvířecích virů, zřejmě netopýřího, do spontánního řádu lidského těla tak nešťastné, že jeho přítomnost a inkubace v těle likviduje prvky spontánní řádu lidského těla, tedy plíce, ledviny na co jen pomyslíme. Umí "ošálit" imunitní systém lidského těla a k jeho aktivování horečkou, jako vždy u viróz, dojde pozdě. To u starších a nemocných lidí může vést ke smrti. Zvláště, když chodí s horečkami třeba týden.Jak zabránit covidu-19 ve jmenované replikaci, tedy vtělení, a infikovat tělo ? Velmi jednoduše. Musíme k prvnímu bodu inkubace co nejblíže. Nesmíme lidi vést k vyhledávání tzv. příznaků. To je už nemoc a to je už "vědecká" vražda a u zavirovaných nevědomá sebevražda. Co tedy uděláme ? Snažíme se zachytit známý pocit "něco na mě leze" a okamžitě měříme teplotu. Už při 36,8 se těla zaptáme ohřátím zvenčí oblečením, zda mu něco není. Když ohřívání odmítne, je v pořádku, když ne, ohříváme tak dlouho, až řekne dost. Už jsem zvedlo teplotu krve a ta zapla imunitní systém a ten vetřelce vyhledal a zničil. V době covidové známe jen covid, žádné nachlazení a chřipky. Tak k věci přistupujeme. Trvá to tak půl hodiny až 3.Na závěr chci ubezpečit, že je to vědecká metoda, velmi bezpečná, rychlá, úspěšná, jednoduchá a prakticky zadarmo. Takto totiž aktivuje horečka imunitní systém u běžných nachlazení a chřipek, bohužel však pozdě. Lidi chodí s horečkami po venku a myslí si, že je to přejde. Skoro nikdy nepřejde a oni musejí do postele. Když teplotu těla vyvoláme v předstihu popsaným způsobem, aktivujeme imunitní systém včas a ten si vždy poradí. I s covidem-19. Vźdyť viry jsou namnožené ještě málo... Dzp.

Neděle, 3. ledna 2021, 21:00Odpovědět

Karel Janyška

Milí Češi, jsem znalcem teorie spontánního řádu, tedy toho JEDNOHO, z čeho všechno pochází a je jím uspořádáváno, včetně života, lidského těla a zvířecích virů. Za její výklad dostal F.A.Hayek Nobelovu cenu. Covid-19 je replikací, tedy vtělením, spontánního řádu jistého druhu zvířecích virů na spontánní řád člověka. Evoluční a pro člověka nešťastnou a smrtelnou. Lék na ni zatím není. Obrana proti ní však ano. Protože teorii spontánního řádu ani z vědců nikdo nezná je mrtvých jak naseto a nemuselo by být. Stačí inkubaci covidu v lidském těle zachytit včas a jeho imunitní systém si s ní lehce poradí. Doporučovat sledování tzv.příznaků, je neuvěřitelná hloupost hraničící se zločinem. To je totiž už ona nevyléčitelná nemoc. Musíme tedy co nejblíže prvnímu okamžiku nakažení, tedy inkubaci, covidu. Musíme hledat změny v chování těla a najdeme onen známý pocit "něco na mě leze" při nachlazení a za viditelný záchranný bod si určíme teplotu 36,8. V době covidové známe jen covid, nespoléháme na pouhé nachlazení. První symptomy jsou u všech viróz podobné. Okamžitě všeho necháme a zahříváme tělo zvenčí, stačí oblečením, tak dlouho a intenzivně, až samo naznačí dost. Tím jsme aktivovali imunitní systém, tedy sebezáchovné, sebepořádací a seberegulační vlastnosti a účinky spontánního řádu lidského těla a ten všechno vyřešil. Ještě málo namnožený covid vyhledal a zničil.Dělám to tak 40 let na radu jednoho amerického vědce, který argumentoval ohřátím krve, která zapíná imunitní systém, což je ovšem totéž. Ani jednou jsem od té doby nebyl nemocen, neboť tuto radu aplikuji. Zabrala i na covid-19. Bodejť, viróza, jak viróza. Za 3 hodiny bylo po všem a dostavil se jakýsi až nadpřirozený pocit zdraví. Snad proto, že vyhledal úplně všechno špatné a zničil.Tato rada je superbezpečná, úspěšná, rychlá a zadarmo. Je to jediná cesta k ukončení pandemie nekomerčním způsobem. Vyžaduje však zodpovědnod, poctivost a zejména okamžitý zásah po napadení. Hodně štěstí při její aplikaci ! Děkuji za pozornost.

Sobota, 2. ledna 2021, 20:44Odpovědět

Maruška Josef

Tento ubožák měl už dávno smrdět v kriminálu, ne za to, že je koupený, ale zato, že je jeden ze strůjců národního krachu, který tento stát neodvratně čeká. Tady přece vůbec nejde o hospody, tady jde o to, zakázat možnost domluvy lidí, proč si dovoluje vláda porušování zákona "stanným právem", nejsme zločinci, abychom měli zákaz vycházení. Sám předseda ústavního soudu to řekl v televizi na plnou pusu. Babiš čeká za bukem, aby se pak přiklonil k tomu, kdo mu dá více a kdo zvítězí, aby pak řekl, to já jsem ten zachránce! Tohle je taktika Amerických lumpů, dostat Evropu do kolen a pak budeme jejich satelitem. Když se jim to nepovedlo vojensky, kdy napadli vojensky už takřka celý svět a všude rozsévali jen smrt, aby nakonec odešli poraženi. Tak tuto katastrofu Gatess a spol., provádí svými dolary. Proč se nikdo nechce zmínit o tom, že tato vakcína byl zkoušena v letech 2016 až 2019 v Africe a dopadla pro zdejší obyvatele katastrofálně???? Proč se to tají.????

Sobota, 2. ledna 2021, 17:41Odpovědět

Monica Drums

Fakt hospody potřebujeme k životu? Já teda za život potřebovala spíš zedníky, elektrikáře, doktory, maséry, tesaře, učitele.... Mmch...vláda hospody potřebuje, protože čím víc je člověk větší výpitek, tím míň ho zajímá politika a do ničeho se nes....

Sobota, 2. ledna 2021, 11:30Odpovědět

Pavel Kubala

Vláda lže celou dobu, jen blbec jí může věřit! Ale až jednou uvidíte celou pokladnu, co tam zbylo, to se bude teprve koukat. A náš hlavní soudruh stbák v prčicích a plno napakovaných kámošů. To teprve hloupý lid český prozře a bude ječet na ty, co to převezmou, místo toho, aby nastala zavčas defenestrace! Teď bývalí komouši řvou s komančem Dufkem, ať ti lidé, co celý život něco budovali, daně odváděli, jdou do fabrik. Trošku ta rudá hlava zapomněla, že zahraniční firmy vše vyvezou a on tu žil hlavně z daní našich podnikatelů! Jen úplný retardovaný hňup si může myslet, že ty bilióny nějak zaplácne státní kasa, která bude prázdná! A ta čísla ohledně covidu jsou naprosto nevěrohodná, a snad už každému musí být jasné, že žádné lockdowny nic nezachrání, jen se to nějak posune, ale většina zkrachuje, protože tady žádná prakticky systematická pomoc není jako v zahraničí! Ty nemocní, starší občané, pokud je někdo přímo nebude chránit, tak problém mít budou vždycky, stejně tak jako v minulých stoletích. Ale 80% lidí, které tato omezená vláda nechává na holičkách, nebudou mít nic. Chápete to, nebo ne, že se to týká všech? Nečtete články skutečných lékařů, že již mnozí pacienti teď přichází s jinýma daleko vážnějšími diagnózami pozdě? Ztratilo obyvatelstvo zbytky rozumu?

Pátek, 1. ledna 2021, 19:53Odpovědět

Jan Budovic

Velmi správně , přidal bych se taky ! Nechceme dále aby byli diskriminováni hospodští a mohli čepovat pivo a ne to potom vylévat do kanálu k vůli nějakým trotlům , kteří mění zákazy a příkazy jak smysů zbavená hovada !

Pátek, 1. ledna 2021, 18:40Odpovědět

Lubomír Kozák

Kachle Kachlic - Hospody jsou podvrh. Žádné nejsou, když ani Covid není.

Pátek, 1. ledna 2021, 17:02Odpovědět

Jan Budovic

A ještě musím dodat , že v tom je něco jiného než nějaký koronavir ! Jsou tady šmejdi , kteří se na tom ještě přiživují jak paraziti a chtějí na to vydělat majlant ! Lidi nebudte hloupí a nežerte jim ty jejich výblitky ! Krmí nás jen hnojem a odpady !

Pátek, 1. ledna 2021, 13:13Odpovědět

Jan Budovic

Chcípl PES ? To bylo jasné , že to je kravina na lidi !

Pátek, 1. ledna 2021, 13:09Odpovědět

Dalibor Skrivanek

kachle - Ta data idiote,nauč se česky A takhle to vypadá,když začne kdákat polointeligent. Nejste vy hospodský?Úroveň by odpovídala.

Pátek, 1. ledna 2021, 10:37Odpovědět

Dalibor Skrivanek

Nemoc si vzala přes 11000 našich spoluobčanů.Tak proč jančit kvůli pár přiroublíkům - hospodským. Nakonec hospody nejsou pro přežití obyvatel nepostradatelné.

Pátek, 1. ledna 2021, 10:35Odpovědět

Kachle Kachlic

ty data jsou stejne podvrh!!!!

Pátek, 1. ledna 2021, 10:09Odpovědět

Bohumil Silber

Pro Gizela Ludvig .... na hrubý pytel,hrubá záplata. Sunfdej podprdu a běž kojit vodníky z mostu.

Pátek, 1. ledna 2021, 10:01Odpovědět

Vaclav Vopršálek

samá opatřená,vše zavřeno,roušky na hubě,samá dezinfekce a je to na prdlajz,tak vtom bude jiná čertoviny nebo prymulovina

Pátek, 1. ledna 2021, 09:51Odpovědět

Pavel Vales

To ze jsou plne nemocnice s covidem je problem obvodnich lekaru a hygieny protoze zanedbaly zdravotni peci.Ja kdyz jsem mel covida,tak si me doktor poslechl pres telefon a s jistotou mi rekl ze ho mam.A ja mu rikal ze to bude jen zlomena ruka ale prej nee podle telefonu to je covid.Takze lidi az vam bude zle a nebudete moct dychat ,zavolejte svemu obvodaku a at vas poslechne stroboskopem pres telefon urcite bude vedet co mate na plicich.Covid je jen chripecka a hodl zabije nemocny nad 70let ,noa co?

Pátek, 1. ledna 2021, 09:42Odpovědět

Milan Fiala

Pavel Mach: Šel bych pomoci hned teď, ale bohužel je nutností alespoň zdravotnický kurz

Pátek, 1. ledna 2021, 05:08Odpovědět

Gizela Ludwig

Idiote! Si tam běž dělat sám brigadu!

Pátek, 1. ledna 2021, 01:57Odpovědět

Jitka Těmínová

Opatření absolutně postrádají smysl a měla by být co nejdříve zrušena.

Čtvrtek, 31. prosince 2020, 23:50Odpovědět

Pavel Mach

Místo pláče a natahování ruky můžete pomáhat . Středočeské nemocnice volají o personální pomoc. Některé velmi naléhavě

Čtvrtek, 31. prosince 2020, 22:25Odpovědět

Iniciativa Chcípl PES vyzývá vládu k zrušení opatření od 6. ledna  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.