Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Babiš po schůzce s nakaženou Rážovou do karantény nemusí, seděl dost daleko

Premiér Andrej Babiš (ANO) ani další lidé z úřadu vlády, kteří se účastnili úterní schůzky s hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou, do karantény nemusí. Babiš dnes řekl, že podle rozhodnutí ředitelky pražské hygienické stanice Zdeňky Jágrové se jich žádná omezení týkat nebudou, protože při jednání seděli v dostatečné vzdálenosti a dodrželi další preventivní opatření. Babiš svůj další program nemění, uskuteční se i dnešní mimořádné jednání kabinetu prostřednictvím videokonference. U Rážové potvrdily testy nákazu koronavirem, nyní je v domácí izolaci.

Babiš uvedl, že ho Jágrová dnes dopoledne kontaktovala. "Já nosím téměř všude respirátor FFP2, v místnosti bylo větráno, byly tam vysoké stropy," řekl premiér. V místnosti je podle něj navíc až čtyřmetrový rozestup mezi řadou stolů, u kterých sedí zástupci Strakovy akademie a ostatní hosté. "Na základě toho paní Jágrová říká, že nemusíme do karantény jít, nemáme žádné rozhodnutí hygieny, že bychom se měli omezovat," dodal premiér.

Babiš o dvouhodinové schůzce s hygieniky mluvil v úterý v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu. Zmínil, že vedle Rážové se jí zúčastnil i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Premiér však měl po celou dobu na sobě ochranu dýchacích cest a lidé z opačných stran jednacího sálu spolu nepřišli do bližšího kontaktu.

U Rážové potvrdil nákazu covidem-19 výsledek testu, informovala dnes mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriela Štěpanyová. Vojtěch kvůli tomu nastoupí do domácí karantény, spolu s dalšími členy vedení resortu půjde dnes na testy a podle výsledků se rozhodne o dalším postupu. Pražští hygienici nyní dohledávají kontakty a posuzují, u kterých bude nutné testování a karantény.

Autoři | Foto Facebook.com/AndrejBabis

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, vláda, Babiš, karanténa, Andrej Babiš, Jarmila Rážová, Zdeňka Jágrová, ANO 2011, Úřad vlády České republiky, Krajská hygienická stanice, Adam Vojtěch, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Strakova akademie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babiš po schůzce s nakaženou Rážovou do karantény nemusí, seděl dost daleko  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.