Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Odhalených případů nákazy koronavirem v neděli výrazně ubylo

V Česku bylo k dnešnímu ránu 4591 lidí nakažených koronavirem. Za neděli stoupl jejich počet o 115, zatímco v sobotu bylo 282 nově odhalených případů. Ve srovnání se sobotou ale ubylo provedených testů z 6134 na 4710. Celkem zdravotníci v Česku provedli 85.014 testů. Počet úmrtí nakažených koronavirem stoupl oproti údajům z nedělního podvečera o pět na 72 lidí. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

V neděli oproti předchozím dnům významně klesl podíl pozitivních testů. Zatímco v sobotu byl virus potvrzen u 4,6 procenta prověřovaných vzorků, o den později to bylo 2,44 procenta.

V neděli zemřelo osm lidí nakažených koronavirem. Další člověk zemřel podle webu ministerstva dnes. V šesti případech to byli lidé ve věku nad 60 let, jeden zemřelý spadal do kategorie 50 až 59 let a zbylým dvěma bylo méně než 50 let.

Nejpočetnější je výskyt případů covid-19 nadále v Praze, kde na 100 tisíc obyvatel připadá přes 85 nakažených koronavirem. Druhý je Olomoucký kraj s téměř 67 případy na 100 tisíc obyvatel. Naopak v Jihočeském kraji připadá na 100 tisíc obyvatel zhruba 19 pacientů s nemocí covid-19, což je nejméně v celém Česku.

V nemocnicích bylo v neděli 391 nakažených koronavirem. U 84 z nich mělo onemocnění těžký průběh. Proti sobotě tak přibylo osm hospitalizovaných. Přibližně třetina lidí nakažených koronavirem, kteří byli v nemocnici, se uzdravila, nebo byla propuštěna do domácí karantény.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, statistika, COVID-19, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Praha, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odhalených případů nákazy koronavirem v neděli výrazně ubylo  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.