Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lidé vykupují obchody, vláda omezila nákupy některých potravin, říká Čech žijící ve Vancouveru

Zhruba stejný počet nakažených novým koronavirem, podobně jako Česko má Kanada. Se zhruba jedenácti stovkami nakažených má zem situaci o poznání více pod kontrolou, než sousední Spojené státy. I přesto viru v Kanadě podlehlo už dvanáct lidí. Jaká opatření místní zažívají napsal redakci Adam H., který v kanadském Vancouveru.

„Situace se tu za poslední dobu docela změnila. Jen tady v Britské Kolumbii je 340 nakažených. V ulicích je proto o hodně méně lidí a doprava je tu méně hustá,“ shrnul Čech žijící v jihozápadní části kanadské provincie Britská Kolumbie.

Roušky tu nosí jen někteří. Přijde mi, že lidé v Evropě jsou opatrnější, říká Češka žijící v Americe

Ve Spojených státech už se novým typem koronaviru nakazilo více než 14 tisíc lidí. Přes 200 jich nemoci COVID-19 podlehlo. Nejhůře postižené jsou státy New York, kde je přes 4000 případů nákazy. Dále Washington (přes 1300 případů) a Kalifornie...

Podobně jako ve Spojených státech lidé vykupují obchody. „Krámy jsou poloprázdné. Na určité zboží je limit dvou kusů na osobu. Je to jako by propukla apokalypsa, lidi kupují vše, co vidí, aniž by to potřebovali,“ dodal Adam H.

Stejně jako v Česku zůstávají uzavřeny restaurace a bary. Kavárny mohou prodávat pouze s sebou. „Městská hromadná doprava je poloprázdná. Lidé tu sice roušky moc nenosí, ale snaží se dodržovat odstupy, kde se dá,“ shrnul. Téma koronaviru podle něho plní hlavní novinové stránky i v Kanadě.

„U nás v práci je to nejpropíranější téma a samozřejmě si dáváme pozor. Kolují zvěsti, že na stavbách, kam instalujeme nábytek, jsou nějaké případy nákazy. Nevíme to jistě, ale snažíme se dodržovat nařízená opatření,“ uzavřel.

Kanada už před několika dny uzavřela hranice. Do země můžou pouze občané Kanady a také zboží. Místní ministr zdravotnictví před týdnem prohlásil, že virem by se mohlo infikovat 40 až 70 procent Kanaďanů

Novým koronavirem se nakazila také žena kanadského premiéra Justina Trudeaua Sophie. O výsledku testu informoval na twitteru mluvčí premiéra. Ten zároveň zdůraznil, že premiérův zdravotní stav je dobrý a nemá příznaky, zůstane však 14 dnů v izolaci. Zvlášť bude v izolaci také jeho choť.

Sophie Trudeauová se nedávno vrátila z Londýna a po příletu do Kanady měla zvýšenou teplotu a další příznaky onemocnění.

Ohodnoť článek

Štítky koronavirus, Kanada, Vancouver, COVID-19, USA, Česko, Britská Kolumbie, Sophie Trudeau, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé vykupují obchody, vláda omezila nákupy některých potravin, říká Čech žijící ve Vancouveru  |  Koronavirus  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.