Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na módní přehlídky jsem si hrála už jako malá, říká finalistka Miss ČR Martina Smejkalová z Urbanova

Už v říjnu se dozvíme jméno dívky, která se bude moci pyšnit titulem Miss České republiky 2022. Je dost možné, že poputuje na Vysočinu, která je pro letošní rok reprezentována jednadvacetiletou Martinou Smejkalovou. Ta se probojovala mezi top deset finalistek a poskytla Jihlavské Drbně rozhovor. V něm se stálým úsměvem na tváři popsala, jak se dá na takovou soutěž krásy připravit nebo to, co na její účast v soutěži říkají sousedé z malé obce na Jihlavsku - z Urbanova.

Jste finalistkou Miss ČR. Jaké to je?
Jaké to je? Je to úžasné! Svou účast ve finále vnímám jako obrovský úspěch, jsem na sebe pyšná, že jsem došla až sem. Je to ale také velká zodpovědnost a cesta k finále je opravdu náročná. Z finálové dvanáctky se nám v minulém týdnu po vyřazování stala finálová desítka. A cca v půlce září nás čeká ještě jedno vyřazování na top 8. Pevně věřím, že se probojuji až do velkého superfinále - udělám pro to maximum!

Kdo zatím byl a je a určitě i bude vaší největší oporou v soutěži?
Mou největší oporou je pro mě rozhodně můj přítel, moje maminka a moje kamarádka Evička. Tito lidé jsou tu pro mě ve dne v noci, vždy s otevřenou náručí, v dobrém i zlém. Bezpochyby je mi ale oporou celá má úžasná rodina, moji přátelé, kolegové z práce a lidi z Urbanova. Nesmírně si podpory od těchto lidí vážím a děkuji za ni, je to úžasné a neskutečně motivující.

Martina Smejkalová

Jednadvacetiletá Martina Smejkalová, která je mezi top 10 finalistkami v soutěži Miss České republiky, pochází z Urbanova. Momentálně studuje obor Molekulární biologie a biotechnologie na Mendelově Univerzitě v Brně a zároveň pracuje jako projektová manažerka. Mezi její koníčky patří cestování, pečení dortů a sport – horolezectví, fitness a běh. Kvůli studiu bydlí již dva roky s přítelem v Brně.

Urbanov, odkud pocházíte, je malá obec s nějakými 130 obyvateli. Jak vaši účast v soutěži prožívají sousedé?
Ano, přesně tak. Urbanov je malá vesnička, ovšem s nemalým kouzlem. Já osobně jsem velice hrdá na to, že pocházím právě z Urbanova. Prožila jsem zde nádherné dětství, cítím se tam doma, lidé se tam navzájem znají a mají se rádi. Nejen naši sousedé, ale většina lidí z Urbanova se mnou buď osobně mluvila nebo jsme si psali a jejich podpora a nadšení - to je neskutečné. Z doslechu vím, že jsou hrdí na to, jak reprezentuji a moc mi drží palce.

Je to opravdu úspěch, být mezi top desítkou. Čím myslíte, že jste porotu okouzlila? Co je, podle vás, vaše přednost? Může to být třeba i tím, že jste hodně vysoká? Měříte 183 centimetrů.
Páni, to je těžká otázka (smích). Ano, mou hlavní předností je má výška, jsem se svými 183 cm z finalistek nejvyšší. Dále vnímám jako svou přednost svůj úsměv, ráda se směju a myslím, že i většina lidí mě má právě s úsměvem spojenou. Dále by to mohla být moje empatie, chování v kolektivu, a myslím, že mám poměrně dobré vyjadřovací schopnosti.

Pojďme na začátek soutěže. Kdo vás do ní přihlásil? Je toto vaše první taková zkušenost?
Do soutěže mě přihlásila moje skvělá kamarádka Evička. Ze začátku jsem jí říkala, že se zbláznila (smích). Ale zpětně musím říct, že jsem jí za to opravdu vděčná.

Měla jsem nějaké zkušenosti s modelingem i s focením, ale v soutěži krásy jsem úplně poprvé.

Vraťme se ještě dál na začátek. Hrála jste si v dětství na Miss nebo něco podobného? Nebo jste byla spíše klučičí typ - na hřišti s míčem?
 No, asi od každého trochu (smích). Být Miss ČR je mým dětským snem. Už jako malá jsem brala mamince šaty a lodičky ze skříně a po naší dlouhé chodbě jsem si hrála na to, že jsem modelka, která jde přehlídku. Ale hřiště a míč ke mně také patří, jsem holka z vesnice, takže jako malé dítě jsem byla venku a na hřišti s kamarády téměř pořád (smích).

„Volná disciplína? To u mě bude trochu oříšek."

„Miluji cestování, ráda poznávám nové země, lidi a kultury. Mám ráda módu a modeling. Ve svém volném čase ráda trávím chvilky se svojí rodinou a přáteli, nejlépe u dobrého jídla nebo někde na výletě.“

A teď pojďme naopak do budoucnosti. Kdy se bude konat finále? Dá se na něj nějak připravit, kdyby vám „klapla" zmiňovaná top 8? Bude tam třeba nějaká disciplína, na kterou se můžete předem připravit? Která jde natrénovat?
Finále je plánované na měsíc říjen. Pevně věříme, že pandemická situace termín finálového večera neodsune a velkolepý večer se opravdu na podzim uskuteční. Tento večer bude moci veřejnost sledovat prostřednictvím televize.

Ano, určitě se na finále na lze připravit všemi různými způsoby. Připravujeme se na něj v rámci každého soustředění, máme za sebou již velké množství kurzů - například kurz komunikace, líčení, stylingu, ekonomie či osobního marketingu. Dále chodím na tréninky k našemu oficiálnímu trenérovi Lukáši Kverkovi a celkově se snažím dbát na svoji životosprávu. Dále se věnuji charitativní činnosti, a to konkrétně podpoře charitativního projektu Počítače dětem. Mám velkou radost, že se mi podařilo získat počítače pro rodiny z Vysočiny a další jsou již v řešení.

Co se týče volné disciplíny, tak ta bude na finále také. Pro mě je volná disciplína trochu oříškem, jelikož mé koníčky jsou poněkud těžce proveditelné. Takže o tom, co na finále předvedu, se zatím ještě rozhoduji.

Jaké máte vztahy s ostatními finalistkami? Je tam spíš vzájemná podpora, nebo rivalita?
Myslím si, že máme mezi sebou s dívkami velmi přátelské vztahy. Trávíme spolu spoustu času a chováme se k sobě opravdu hezky a přátelsky. Já osobně se řídím tím, ať vyhraje ta nejlepší! Nedokázala bych někomu ublížit nebo někoho podrazit ve svůj prospěch, naopak se snažím dívkám pomáhat a vyslechnout je, když se necítí dobře. Ta vzájemná podpora je v této soutěži opravdu nesmírně důležitá.

Soutěže krásy mají v naší zemi dlouho historii a přinesly řadu slavných jmen - Ivana Christová, Monika Žídková, Táňa Kuchařová, Lucie Křížková... Je vám nějaká vítězka, případně účastnice, blízká? Dalo by se říct i vzorem?
Mým vzorem je bezpochyby vítězka pro rok 2019 a zároveň ředitelka Miss České republiky Nikola Kokyová. Nikola je z mého pohledu obrovský dříč, který miluje svoji práci a dává do ní maximum. Je krásná, cílevědomá, a díky jejím radám se v soutěži posouvám kupředu. Dále je to určitě Sarah Horáková, 1. Vicemiss České republiky pro rok 2021. Sarah je úžasná dívka s dobrým srdcem, která mi vždy poradí a podá pomocnou ruku, čehož si na ní velmi vážím. Stejně tak Sára Lyčková a Simona Šimková. Myslím ale, že každá vítězka je svým způsobem inspirativní a skvělá, jinak by se nestala vítězkou.

Ještě zpět k vašemu rodišti. Jak často jezdíte do Urbanova?
Snažím se jezdit do Urbanova poměrně často. Momentálně je to méně skrze mé časové vytížení kvůli soutěži, ale jinak opravdu často. Řekla bych, že každý druhý víkend. Mám tu rodinu, kterou miluju, zároveň také spoustu přátel, a vzhledem k tomu, že i přítel je z Vysočiny, tak máme vždy společnou cestu a navštěvujeme jak mojí rodinu, tak i tu jeho.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Šubrt, Miss České republiky

Štítky soutěž, krása, Miss, ČR, finále, finalistka, rozhovor, Martina Smejkalová, Urbanov, Kraj Vysočina, Miss České republiky, Česko, soutěž krásy, Drbna.cz, rodina, okres Jihlava, Nikola Kokyová, módní přehlídka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na módní přehlídky jsem si hrála už jako malá, říká finalistka Miss ČR Martina Smejkalová z Urbanova  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.