Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Do Prahy se vrátila pravidelná letecká linka z New Yorku. Kvůli pandemii byla dva roky přerušena

Do Prahy se včera po více než dvouleté pauze způsobené pandemií koronaviru vrátila pravidelná letecká linka do Spojených států. Na pražské Letiště Václava Havla před polednem dorazil letoun aerolinek Delta Air Lines z New Yorku. Dopravce plánuje na této trase během letní sezony létat až sedmkrát týdně.

Jiné linky se dopravci obnovit nechystají

Jde o zatím jedinou obnovenou linku z Česka do Spojených států. Před koronavirovou krizí se z Prahy létalo také do Filadelfie, na letiště Newark ve státě New Jersey a v plánu byla také linka do Chicaga. Tyto linky se však dopravci zatím obnovovat nechystají.

První spoj obnovené linky odstartoval už ve čtvrtek večer z letiště JFK v New Yorku. Předpokládaná doba letu je kolem devíti hodin. Do české metropole letoun Boeing 767-300 s kapacitou kolem 200 cestujících dorazil před polednem. Před pandemií létalo mezi Prahou a New Yorkem podle údajů pražského letiště každoročně více než 70 tisíc cestujících.

„K cestám aktuálně stačí plné očkování proti covidu-19 a platný negativní test"

New York patří podle prodejců letenek dlouhodobě k nejoblíbenějším dálkovým destinacím v Česku. "Poptávka po letenkách do USA nyní značně roste. Zájmu nahrává i to, že k cestám aktuálně stačí plné očkování proti covidu-19 a platný negativní test,“ řekl ředitel portálu Letuška.cz Josef Trejbal. Aktuální ceny letenek v současnosti drží na předcovidových hladinách, začínají v průměru na částce 12 tisíc korun.

Lety do New Yorku se tak přiřadí k dalším obnoveným dálkovým linkám na pražském letišti. V současnosti se z českého hlavního města pravidelně létá například do Dubaje, Dauhá nebo Rijádu. V následujících týdnech do provozu přibudou také například linky do Soulu, Baku, Kuvajtu nebo do města Aktau v Kazachstánu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Letiště Praha

Štítky letectví, Letiště Praha, New York, linka, Praha, USA, pandemie covidu-19, letiště, Delta Air Lines, Letiště Václava Havla, Česko, koronavirová krize, New Jersey

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Do Prahy se vrátila pravidelná letecká linka z New Yorku. Kvůli pandemii byla dva roky přerušena  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.