Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Česko čeká na schválení vakcíny od Novavaxu, objednáno má 370 tisíc dávek

Česko vyhlíží schválení vakcíny proti covidu-19 od společnosti Novavax, objednáno má 370 tisíc dávek. Po včerejším jednání vlády to uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Očkovací látku americké firmy nyní posuzuje Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA). Pokud bude vakcína schválena, dodávku Vojtěch očekává v lednu.

Proteinová vakcína Novavaxu funguje na jiném principu než preparáty firem Pfizer/BioNTech či Johnson & Johnson a využívá technologii již použitou například ve vakcínách proti chřipce či rakovině děložního čípku.

"Tato vakcína by mohla být alternativou pro lidi, kteří z nějakého důvodu, byť ten důvod je často založen na různých dezinformacích, nemají vůli se naočkovat těmi stávajícími vakcínami," uvedl Vojtěch k preparátu Novavaxu.

Firma Novavax podala evropské agentuře žádost o schválení svého preparátu 17. listopadu. Případné doporučující stanovisko by EMA mohla vydat do několika týdnů, vakcínu následně musí k použití v EU schválit Evropská komise. Vakcína od Novavaxu by se tak stala pátou schválenou v rámci EU - k podmínečné registraci byly dosud doporučeny vakcíny od společností Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca a Pfizer/BioNTech.

EMA posuzuje i další proteinovou vakcínu od francouzského výrobce Sanofi, kterou má podle Vojtěcha Česko rovněž objednanou. Ministr zdravotnictví zmínil i preparát od francouzské firmy Valneva, jehož účinnost nyní posuzuje EMA. Podle ministra zdravotnictví se však vzhledem k tomu, že je tato vakcína teprve v počátečních fázích schvalování, ČR objednávkou zatím nezabývá. K dispozici by podle něj byla nejdříve v dubnu či květnu následujícího roku.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Takeda

Štítky ČR, vláda, koronavirus, farmacie, očkování, vakcína, Česko, Evropská léková agentura, Adam Vojtěch, ministr zdravotnictví, Novavax, ANO 2011, Pfizer, Johnson & Johnson, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

HLOUPÉ VLÁDY A NEDOVZDĚLANÍ TZV.VĚDCI JSOU NA VINĚ UZÁVĚRY SVĚTA COVIDEM-19 !

Je skutečně obludné sledovat, že nikdo, opakuji nikdo, z tzv. vědecké a akademické obce nezná teorii spontánního řádu, tedy toho JEDNOHO, z čeho všechno pochází a čím je uspořádáváno. Myslitel myslitelů F.A.Hayek, nositel Nobelovy ceny, který lidstvu tento kruciální a základní objev předložil: "Vědec, který nebádá se znalostí teorie spontánního řádu není hoden svého platu".

Kdyby důsledky této neznalosti nebyly tak tragické, byly by velmi směšné. Vždyť lidé k tzv. vědcům vzhlížejí, jako ke spáse a nositelům pravdy a oni přitom jsou jen oborovými specialisty a to ještě v drtivé většině v oborech, postavených na mylných základech. Vrtají se ve věcech jak v kupce sena a vůbec je nezajímá, kde se vzala. Nevědí kde se vzal a co je to život a netuší ani proč lidské tělo žije. Lékaři jsou dokonce jen specialisté v jednotlivých oborech medicíny a postupují podle "směrnic", tedy lékažských postupů bez dalšího vědění o lidském těle. Latinské pojmenování orgánů těla je jen pomůckou pro mezinárodním dohovory v této věci.

Vrcholem trapnosti z tohoto důvodu je činnost virologů, epidemiologů a všech dalších specialistů z příbuzných oborů, neboť právě tam je znalost teorie spontánního řádu doslova bezpodmínečně nutná !!!

Já teorii spontánního řádu znám a proto vím, že spontánním řádem je i lidské tělo a vykazuje sebezáchovné, sebepořádací a seberegulační vlastnosti, kterým v tomto případě říkáme imunitní systém. Ten stačí aktivovat správným způsobem a včas a on zpětně ovlivní spontánní řád tak, aby se vrátil do původního nepoškozeného stavu. A v případě covidu-19 je to stejné, jako u jiných viróz. Stačí nečekat na horečku, která je odezvou spontánního řádu na napadení zvenčí viry a nahradit ji teplotou zvenčí a včas, která vyvolá horečku umělou a daleko nižší. To však k aktivaci imunitního systému stačí. Vetřelec není ještě namnožen a imunitní systém ho lehce zlikviduje... Dzp.

Úterý, 7. prosince 2021, 19:22Odpovědět

Česko čeká na schválení vakcíny od Novavaxu, objednáno má 370 tisíc dávek  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.