Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Škoda ode dneška odstaví výrobu na dva týdny s výjimkou jedné linky v závodu na Rychnovsku

Automobilka Škoda Auto odstaví výrobu ve všech třech tuzemských závodech, kromě jedné linky závodu v Kvasinách na Rychnovsku. Odstávka bude trvat dva týdny. Jejím důvodem je celosvětový nedostatek čipů.

V době utlumení provozu v závodech chce firma pracovat na dokončení zhruba 10 tisíc rozpracovaných vozů, které tak bude moci rychleji dodat zákazníkům. „V pátek 22. října rovněž proběhne plánovaná každoroční inventura zásob a obalů,“ uvedl vedoucí komunikace podniku Škoda Tomáš Kotera.

Zaměstnanci Škody jsou v době odstávky doma a dostávají 80 procent platu, uvádí Jaroslav Povšík, předseda podnikové rady a odborový předák. Kotera zároveň uvádí, že nejvyšší prioritou závodu „je a zůstane dlouhodobé zajištění pracovních míst i odpovídající výše náhrady mzdy našich zaměstnanců.“ Náhrada mzdy zaměstnanců pozastavených závodů tak podle Povšíka zhruba odpovídá výši denního výdělku.

Škoda již dříve informovala o omezení a případném zastavení výroby nových aut v důsledku nedostatku čipů. Prioritou je nadále dokončení rozpracovaných vozidel, které se dlouhodobě pohybují mezi 30–50 tisíci kusů. O dlouhodobém nedostatku čipů na světovém trhu a jeho dopadech na výrobu Drbna informovala již na konci července. Nedostatek znemožňující další výrobu postihl také firmy, které automobilovým závodům dodávají další materiály.

Automobilka předpokládá stabilizaci dodávek čipů v druhé polovině následujícího roku, přičemž celá situace by se měla následně uklidnit. Výrazné omezení výroby pak potrvá pravděpodobně do konce tohoto roku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Škoda Auto | Zdroj ČTK, Škoda Auto

Štítky Škoda Auto, odstávka, čip, výroba, ŠKODA AUTO a.s., okres Rychnov nad Kněžnou, Kvasiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škoda ode dneška odstaví výrobu na dva týdny s výjimkou jedné linky v závodu  na Rychnovsku  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.