Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

PRŮZKUM: Lidé nejvíce důvěřují Vojtěchovi, nejvyšší nedůvěru mají Babiš a Zeman

Z čelných představitelů státu věří lidé nejvíc ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi (za ANO), jemuž důvěřuje 46 procent Čechů. Na druhém místě je s 39 procenty předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský. Vyplývá to z červencového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM). Vojtěch s Rychetským jsou jedinými ze zkoumaných představitelů, u nichž podíl důvěřujících alespoň mírně převážil nad podílem nedůvěřujících. U všech ostatních nedůvěra převyšovala podíl vyjadřované důvěry. Nejvyšší nedůvěru mají premiér Andrej Babiš (ANO) a prezident Miloš Zeman.

CVVM Sociologického ústavu Akademie věd ČR předložilo respondentům seznam 29 vrcholných ústavních činitelů, zařazeni na něj byli prezident, předseda Senátu, předseda Poslanecké sněmovny, členové vlády, předsedové poslaneckých klubů parlamentních politických stran, ombudsman, guvernér České národní banky (ČNB) a předseda Ústavního soudu.

Se stejným podílem důvěry jako u Rychetského figuruje na třetím místě ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD), u ní ale již podíl nedůvěry (44 procent) převyšuje důvěru. Na čtvrtém místě skončila ministryně financí Alena Schillerová (za ANO), jíž důvěřuje 34 procent a nedůvěřuje 51 procent lidí. Za ní s nevelkým odstupem a podílem důvěry okolo tří desetin figurují místopředseda vlády a ministr průmyslu a obchodu a zároveň i ministr dopravy Karel Havlíček, guvernér ČNB Jiří Rusnok, ministr školství Robert Plaga a premiér Babiš, u nichž se vzájemně liší jen podíly nedůvěřujících.

Nejméně důvěryhodným je předseda vlády, jemuž nedůvěřuje 67 procent lidí. Následuje prezident Zeman s 65 procenty a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) s 62 procenty. Šéfovi poslaneckého klubu ANO Jaroslavu Faltýnkovi pak nedůvěřuje 61 procent lidí. Polovina či více dotázaných vyjadřovala nedůvěru ještě i ministryni spravedlnosti Marii Benešové (za ANO), ministru kultury Lubomíru Zaorálkovi (ČSSD) a ministryni Schillerové.

V porovnání s loňským červnem se podle autorů průzkumu snížila důvěra, popřípadě zvýšila nedůvěra u prezidenta Zemana, premiéra Babiše, ministrů Hamáčka a Benešové, dále u Faltýnka a Rychetského, předsedy poslaneckého klubu KDU-ČSL Jana Bartoška, předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka, místopředsedy vlády a ministra životního prostředí Richarda Brabce a ministra kultury Zaorálka. "U tří zkoumaných představitelů pak došlo k souběžnému zvýšení podílu důvěry i nedůvěry," uvedlo CVVM. Jde o ministry Havlíčka a Plagu a předsedu Senátu Miloše Vystrčila.

Průzkum se uskutečnil od 26. června do 11. července a účastnilo se ho 904 občanů ČR starších 15 let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com/Adam Vojtěch

Štítky ČR, vláda, prezident, parlament, senát, soud, ČNB, důvěra, Adam Vojtěch, Miloš Zeman, Andrej Babiš, ANO 2011, Pavel Rychetský, Centrum pro výzkum veřejného mínění, Ústavní soud České republiky, Česká národní banka, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

ROK A PŮL TO DO VÁS O COVIDU-19 HUČÍM A VY NIC.

1.Podstatou všeho vědění je ryze vědecká a univerzální teorie spontánního řádu, ze kterého všechno pochází a čím je uspořádáváno. F.A.Hayek má za ni Nobelovu cenu už od roku 1974, viz jeho autobiografie. Je to nejvyšší vědění lidstva vůbec a už navždy.

2.První živá buňka a lidské tělo jsou tedy spontánním řádem také, jinak by nebyly a nežily.

3.Coronaviry jsou tu odpradávna a jsou replikací spontánního řádu zvířecího viru na spontánní řád lidského těla.

4.Coronavirům se lze ubránit velmi jednoduše, okamžitou aktivací imunitního systému, který jsou sebezáchovné, sebepořádací a seberegulační vlastnosti a účinky spontánního řádu lidského těla.

5.Aktivace imunitního systému však musí být provedena okamžitě po napadení, neboť s málo namnoženými viry si imunitní systém lehce poradí dříve, než by se namnožily a člověk onemocněl. Za moment napadení považujeme jakýkoliv pocit nachlazení, ne vraždící příznaky. To je už nevyléčitelná nemoc.

6.Přirozeným aktivátorem imunitního systému je normálně horečka, ale v případě coronaviru je to už pozdě. Proto teplotu těla zajistíme uměle jeho ohřátím zvenčí, stačí oblečením nebo přikrytím.

7.Testování napadení člověka covidem-19 je zcela zbytečné, drahé, nepřesné a zavádějící. Covid-19 je v těle zjištěn a za hodinu může být po něm, když je imunitní systém náhodně aktivován. Naopak. Test je negativní a za hodinu může být člověk nakažen a zdravotnická mašinerie ho považuje za nenakaženého.

8.Musíme tedy k sebeobraně člověka na základě jeho vlastních pocitů a to tak, že v době covidové budeme všechno co se nachlazení podobá považovat za covid. To je ovšem lidem bezpodmínečně nutno sdělovat dnes a denně ve sdělovacích prostředcích, zejména televizích. Nevědí o tom nic, vůbec nic. Ostatně stejně jako vy. Mrtví lékaři na covid-19 jsou toho důkazem.

9.Po tomto zjištěni, než bude vyvinuta jiná metoda, mám na mysli například bonbony s obsahem aktivátoru imunitního systému, člověk musí okamžitě, tedy ihned a bez vyjímek, provést to, co sděleno. Za hodinu až tři příjemného ohřívání těla bez jakýchkoliv léků je po všem, pokud byl zodpovědný a poctivý.

10.Tyto moje poznatky odvozené z teorie spontánního řádu a jeho replikací potvrzují čím dále, tím více poslední výsledky vědeckého bádání ze špičkových světových laboratoří. Bohužel však vědci k nim došli pokustónstvím a ne exaktním postupem, odvozeným od znalosti teorie spontánního řádu. O této teorii nemají dokonce ani tušení.

F.A.Hayek, myslitel myslitelů: "Vědec, který nebádá se znalostí teorie spontánního řádu, není hoden svého platu". Plně s jeho výroky a ryze vědeckými závěry souhlasím. Proto vím co vím, mimo jiné také to, že věda stojí na mylných základech, řečeno s mistrem... Dzp.

Čtvrtek, 5. srpna 2021, 11:17Odpovědět

PRŮZKUM: Lidé nejvíce důvěřují Vojtěchovi, nejvyšší nedůvěru mají Babiš a Zeman  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.