Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak výherce 37 milionů ze Sportky naloží s penězi? Velkou část pošle na charitu

PR článek

Pro padesátníka ze Středočeského kraje to bylo další běžné sobotní dopoledne. Vyrazil na pravidelný nákup a po jeho zaplacení se zastavil v tabáku, aby si pořídil sázenku do své oblíbené loterijní hry. Sportku sází už přes dvacet let a pro nový tiket si jde zhruba dvakrát do měsíce.

„Pokaždé si vsadím tři sloupečky a čísla si zásadně vybírám sám. Na náhodu totiž příliš nevěřím a svůj osud si chci radši držet ve vlastních rukou,“ prozradil nám v sídle Sazky. O tom, jak si čísla, jež mu přinesla jackpot ve výši 37 241 023 Kč, vybírá, ale pomlčel trik, který mu přihrál desítky milionů, si prý nechá pro sebe, řekl nám se šibalskými jiskřičkami v očích.

O tiket strach neměl

„Abych pravdu řekl, o tiket jsem se příliš nebál. Věřil jsem, že když už se na mě štěstí jednou usmálo, chviličku se mnou vydrží a dotáhneme to spolu do zdárného konce,“ smál se v milionářské místnosti. Na rozdíl od jiných výherců si tedy sázenku na žádné speciální místo neschoval.

V čem se však ostatním šťastlivcům podobal, byla prvotní nedůvěra k výhře. Stejně jako většina z nich tak vylosovaná čísla několikrát porovnával s těmi vsazenými. Ke kontrole dokonce přizval i manželku, se kterou chvíli poté začal pořádně oslavovat.

Štědré srdce

S nikým dalším se zatím o radostnou zprávu nepodělil, svým dvěma dětem se to nicméně chystá oznámit co nejdříve. Se sdílením nijak nespěchá hlavně proto, že se ve svém životě nechystá dělat žádné velké změny.

„Za vyhrané peníze především nakoupím, co bude nutné. Pak samozřejmě udělám radost sobě i své rodině a pořídím nám něco pěkného. V plánu mám také velkým dílem přispět na charitu. V životě jsem měl velké štěstí, ne každý je na tom ale stejně a já mám teď možnost to trošku změnit,“ vysvětlil.

Právě proto, že je zvyklý posílat své peníze těm, co se jim nedaří tolik jako jemu, nebyl výherce vůbec nadšený z povinné patnáctiprocentní daně, kterou musí zaplatit. Bezmála 5,6 milionu korun, co pošle do státního rozpočtu, by podle svých slov radši rozdal organizacím, jimž věří a dlouhodobě přispívá.

Desítky nových milionářů

Kromě toho, že ze výhry velkou část ukrojí charita, ví výherce stoprocentně ještě jednu věc, a to že v sázení bude pokračovat dál. Milionářů totiž neustále přibývá. V letošním roce už jich Sazka vytvořila 89 a rozdělila mezi ně 688 499 666 Kč.

Stanete se dalším milionářem? Zkuste štěstí a klikněte si pro svůj tiket na tento odkaz.


18+ | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
Úvodní fotografie je pouze ilustrační a nezachycuje skutečného výherce

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Sazka, výhra, loterie, charita, peníze, Sportka, Středočeský kraj, Ministerstvo financí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak výherce 37 milionů ze Sportky naloží s penězi? Velkou část pošle na charitu  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.