Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zeman: Blatného je mi líto, kdyby si odpočinul, bylo by to dobře

Prezidentu Miloši Zemanovi je líto ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO). Pozoruje na něm syndrom vyhoření. Kdyby si ministr odpočinul, možná by to bylo k dobrému. Zeman to dnes řekl televizi CNN Prima News.

"Ale znova opakuji, nebyl to špatný ministr. Udělal kus práce. A teď mně připadá, že už je velmi, velmi unavený," odpověděl prezident na dotaz, zda by měl Blatný skončit. Dodal však, že změna ve vládě je v kompetenci premiéra Andreje Babiše (ANO). Řekl, že pokud mu premiér nějaký návrh změn ve vládě předloží, pak mu bez váhání rád vyhoví.

Babiš v pátek na tiskové konferenci po jednání vlády vyloučil možnost, že by do konce března měli skončit ministři zdravotnictví Blatný a zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) a že by si tyto resorty vyměnily ANO a ČSSD.

Televize CNN Prima News v pátek uvedla, že vládu by měl opustit vedle Blatného i ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček z ČSSD. Místo Blatného by podle televize měl nastoupit bývalý hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Sociální demokracie by tak získala ministerstvo zdravotnictví, ale přišla by o ministerstvo zahraničí. Zeman dnes o Běhounkovi řekl, že to byl úspěšný hejtman i úspěšný předseda asociace krajů a je to velmi schopný krizový manažer. O státním tajemníkovi na ministerstvu zahraničí Miloslavu Staškovi bez bližších souvislostí řekl, že pracuje v tomto oboru téměř 30 let a nelze pochybovat o jeho schopnostech.

"Mně je ho (Blatného) líto. Já už jsem mu to říkal, říkal jsem při jeho jmenování, že přichází z parku do džungle a ta džungle ho sežrala," řekl dnes Zeman na adresu Blatného. Dodal, že by bylo sprosté se Blatnému posmívat. "Já vzhledem k některým jeho tiskovým konferencím na něm pozoruji syndrom vyhoření," uvedl. "Takže soucit, poděkování za vykonanou práci. Ale na druhé straně vidět k smrti vyčerpaného člověka, je smutné. A kdyby si odpočinul, možná, že by to bylo k dobrému," míní Zeman. "Ale znova opakuji, nebyl to špatný ministr. Udělal kus práce. A teď mně připadá, že už je velmi, velmi unavený," dodal.

Lékař a docent v oboru pediatrie Blatný je ministrem od konce loňského října. Nahradil svého předchůdce Romana Prymulu, který skončil kvůli tomu, že byl pozdě večer spolu s dalšími lidmi v restauraci, ačkoli byly restaurace v danou dobu kvůli epidemii uzavřené. O Prymulovi Zeman uvažuje jako o svém neplaceném poradci.

Zeman zastává názor stejně jako premiér Andrej Babiš (ANO), že vláda udělala chyby. "Nejsměšnější chyba, pokud si na to vzpomenete, bylo to kafe v kelímku. A taková trochu vážnější chyba, která se naštěstí napravila, byly ty hodiny nákupů pro důchodce," řekl Zeman. Ocenil postoj hejtmanů, kteří se podle něj s Babišem rozumně dohodli. Od opozice je podle něj trapné, když obviňuje vládu téměř jako kdyby si covid vymyslela.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook.com/Miloš Zeman

Štítky ČR, Zeman, vláda, koronavirus, zdraví, Blatný, Miloš Zeman, Jan Blatný, ANO 2011, televize, Andrej Babiš, ČSSD, CNN Prima News, Tomáš Petříček, Jiří Běhounek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pepa Neko

Obětujeme levé křídlo. A co kdybychom obětovali pravé křídlo. Obětujme obě tedy obě křídla. youtu.be/8q5O_S14KOM

Pondělí, 1. března 2021, 08:20Odpovědět

Karel Janyška

ŘEŠENÍ PANDEMIE COVIDU-19, PROSTŘEDNICTVÍM NEJVYŠŠÍHO VĚDĚNÍ, TEORIE SPONTÁNNÍHO ŘÁDU. 1.Okamžitě změnit vědeckou taktiku z nynější praxe pokus-omyl při vyhledávání tzv. vakcín, tedy náhodných chemických sraženin, v taktiku výuky teorie spontánního řádu, tohoto už navždy nejvyššího vědění lidstva.2.Vycházejíce z této znalosti by bylo vědcům jasné, že lidské tělo je spontánním řádem se svými sebezáchovnými, sebepořádacími a seberegulačními vlastnostmi a účinky, tedy imunitním systémem. Ten stačí aktivovat včas a správně a on dokáže odrazit útok virů za chvíli a za velmi jednoduchých a bezpečných podmínek. Funkci evolucí vyvinutého imunitního systému je nutno posuzovat právě tak. Důkazem je, že jsme přežili miliony let bez zdravotnictví. 3.Okamžitě, tedy ihned, o této velmi jednoduché, bezpečné, levné a rychlé, historií vyzkoušené a nyní nejvyšší možnou vědou, tedy teorií spontánního řádu, podložené, možností informovat občany na ČT 24. Na tomto kanále bude povinně od rána do večera prezentována. 4.Spočívá v okamžitém zahřívání těla zvenčí, stačí oblečením a přikrytím, ihned po napadení viry, tedy ihned po prvním pocitu nachlazení, ten je s covidem stejný. Je signálem přítomnosti virů ještě málo namnožených a my si s takovým množstvím lehce poradíme, respektive náš imunitní systém, normálně aktivovaný až horečkou. My ji tedy tímto způsobem vyvoláme dříve, tím ho aktivujeme a on všechno zařídí. Od toho je genetickou evolucí, zejména však spontánním řádem vývoje a lidského těla, vygenerován. A je to. Člověk ani neonemocní. 5.Tento postup bude minimálně týden osvětlován na ČT 24 a za týden může být započato s jeho vymáháním od občanů. Za těchto velmi jednoduchých sebeobranných okolností je možno za jeho nedodržení klidně uložit občanovi sankce v podobě přiměřené finanční spoluúčasti na další léčbě po prošetření případu. 6.Za 40 let, co tuto metodu na vědeckou radu, která hovořila o ohřátí krve zhruba o půl stupně, provozuji, jsem nebyl ani jednou nemocen a zabrala v březnu 2020 i na covid-19. Za 3 hodiny bylo po něm. Otřesná zimnice mě přinutila k zásahu, za necelou hodinu horečka 39 a za další hodinu teplota 35,7 a bylo po všem. Po nastudování teorie spontánního řádu jsem tento postup podložil její aplikací a absolutně a dokonale s ním koreluje, potvrzuje ho a přesně zdůvodňuuje. 7.Tato metoda nemůže uškodit, je absolutně bezpečná a když nezodpovědní lidé ji použijí pozdě nebo lajdácky, další postup je dán státem. Tam se dostat nikomu nepřeji, je tam už více, než 20 tisíc mrtvých. TAK DO TOHO !!!

Neděle, 28. února 2021, 15:40Odpovědět

Zeman: Blatného je mi líto, kdyby si odpočinul, bylo by to dobře  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.