Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Zemřel ekonom Michal Mejstřík, bývalý člen NERV

Ve věku 68 let zemřel ekonom Michal Mejstřík. Informaci o úmrtí potvrdil mluvčí Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy Jakub Říman. Mejstřík se v 90. letech podílel na založení Centra pro ekonomický výzkum a postgraduální vzdělávání (CERGE) a na Univerzitě Karlově založil Institut ekonomických studií. Do roku 2014 byl členem Národní ekonomické rady vlády (NERV).

V době pandemie covidu-19 byl profesor Mejstřík členem ekonomického poradního týmu Ústředního krizového štábu. Byl také členem expertní skupiny KoroNERV-20, která vznikla loni v březnu s cílem zmenšit dopady pandemie na českou ekonomiku. Podle informací webu Forbes Mejstřík podlehl právě covidu-19.

Mejstřík se narodil v roce 1952, vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze a pak pracoval v Ekonomickém ústavu Československé akademie věd. Po roce 1990 Mejstřík studoval na Londýnské ekonomické škole. Později se stal šéfem poradenské společnosti EEIP, v letech 2002 až 2007 zasedal v dozorčích radách několika krajských distributorů plynu, působil také dva roky jako předseda dozorčí rady ČSA.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, hospodářství, školy, úmrtí, Mejstřík, Michal Mejstřík, Národní ekonomická rada vlády, Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy, Institut ekonomických studií, pandemie covidu-19, Ústřední krizový štáb, Vysoká škola ekonomická v Pra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janyška

ČEŠI, NECHOVEJTE SE JAKO BLÁZNI A JE PO PANDEMII !!!Stačí v pravý okamžik, tedy už a ihned při záchytu "něco na mě leze", v době covidové je to pro jistotu vždy covid, vyvolat uměle teplotu těla zvenčí, nejlépe oblečením, a ta skrze ohřátí krve aktivuje imunitní systém, který si s veškerými virózami, včetně covidu-19, lehce poradí. Nečekat na vražedné příznaky, to je vědecký omyl ! TAK, DO TOHO !!!

Sobota, 9. ledna 2021, 17:43Odpovědět

Zemřel ekonom Michal Mejstřík, bývalý člen NERV  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.