Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Déšť rozvodní menší toky na jihu Čech, pak i na Moravě a v Slezsku

Silné bouřky a následný déšť, které by měly od dnešního odpoledne zasáhnout Čechy a západ Moravy, mohou rozvodnit menší toky na jihu Čech. Od pondělí budou vlivem vydatného deště v Moravskoslezském a Olomouckém kraji stoupat hladiny menších řek v Jeseníkách a Beskydech a dosáhnout mohou až na druhý povodňový stupeň. Uvedl to Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), který vzhledem k očekávanému dešti zrušil od noci na pondělí pro severozápadní polovinu Čech upozornění na nebezpečí vzniku požárů.

V souvislosti s přicházející studenou frontou meteorologové očekávají od dnešního odpoledne v Čechách a na západě Moravy ojediněle silné bouřky s přívalovými srážkami.

Podle meteorologů bude pršet v Česku do úterního odpoledne a srážky budou s výjimkou severozápadní poloviny Čech místy vydatné. Na severovýchodě republiky mohou mít celkový úhrn až 90 milimetrů.

Z důvodu silných bouřek podle meteorologů proto dnes odpoledne, večer a v noci na pondělí výrazně stoupnou hladin zejména menších toků v oblasti Českého lesa, Šumavy, Novohradských hor, v podhůří těchto hor a na tocích odvodňujících jih Českomoravské vrchoviny. U menších toků v Jeseníkách a Beskydech očekávají dosažení prvního, případně druhého povodňového stupně od pondělí.

Autoři | Foto redakce

Štítky ČR, počasí, záplavy, požár, Česko, Morava, Český hydrometeorologický ústav, bouřka, Slezsko, Beskydy, Jeseníky, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Déšť rozvodní menší toky na jihu Čech, pak i na Moravě a v Slezsku  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.