Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Baráž byla zrušena, příští ročník první ligy může hrát 18 týmů

Profesionální kluby první a druhé fotbalové ligy na ligovém grémiu odsouhlasily dohrání posledních dvou kol skupiny o záchranu v nejvyšší soutěži, následná baráž byla ale zrušena. Pokud se závěr skupiny o záchranu povede dokončit, sestoupí letos z nejvyšší soutěže pouze jeden tým a z druhé ligy postoupí tři celky - vítězné Pardubice, Brno a Dukla Praha. Příští sezonu první ligy bude hrát 18 mužstev a bude zrušena nadstavba.

Závěr prodloužené sezony, kterou už v březnu na dva a půl měsíce přerušila koronavirové pandemie, zkomplikovaly na začátku července pozitivní testy na nemoc covid-19 u několika hráčů v týmu Karviné.

Ligová fotbalové asociace kvůli tomu odložila zbývající dvě kola skupiny o záchranu na 23. a 26. července a posunula i baráž, která se ale nakonec nebude hrát. Karvinští absolvovali v tomto týdnu plošné kontrolní testy, které byly negativní, a mužstvo se mohlo vrátit do tréninku.

Pokud by se nepovedlo dohrát skupinu o záchranu, z první ligy by letos nikdo nesestoupil a vedle vítězných Pardubic by z druhé ligy mezi elitu prošlo druhé Brno.

Autoři | Foto Jaroslav Appletauer

Štítky Sport, fotbal, koronavirus, první, druhá, LFA, baráž, FC Zbrojovka Brno, FK Pardubice, FK Dukla Praha, MFK Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baráž byla zrušena, příští ročník první ligy může hrát 18 týmů  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.