Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Kuberu si cenili i senátoři, kteří s jeho názory nesouhlasili

Senátory zaskočila zpráva o dnešním náhlém úmrtí předsedy horní komory Jaroslava Kubery (ODS). Cenili si ho podle svých vyjádření i ti, kteří s ním a jeho někdy kontroverzními názory polemizovali.

"Zemřel Jarda Kubera. Úžasný člověk, můj velký učitel. Brečím a nejde to zastavit," uvedl na twitteru předseda senátorů ODS a místopředseda strany Miloš Vystrčil. "Připadal mi nesmrtelný, nezastavitelný, nekonečný. Věřím, že i v kuřáckém nebi bude stejný jako tady. S cigárem, vtípky a velkým srdcem. Nás ale opustil. Chybí mi už teď," uvedl bývalý šéf ODS a někdejší místopředseda Senátu Mirek Topolánek.

"Slova se v této chvíli hledají těžce. Jardu Kuberu jsem znala mnoho let, byl typickým příkladem 'homo politicus'. Politikou žil, setkávání s lidmi si užíval, ale na prvním místě měl vždy svou ženu a svou rodinu," uvedla europoslankyně ODS a bývalá senátorka Veronika Vrecionová.

Místopředsedkyni Senátu Miluši Horskou i předsedu senátního evropského výboru Václava Hampla (oba z klubu KDU-ČSL) zpráva o Kuberově úmrtí šokovala. "Vitální předseda Senátu nás náhle opustil. ODS přinesl popularitu v dobách dobrých, i když jí popularita klesala. Jeho nekonečný humor bude v politice chybět," uvedla Horská. "Budou nám chybět jeho nadhled a zkušenosti," dodala senátorka za KDU-ČSL Renata Chmelová.

Zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera

Pondělí, 20. ledna 2020, 12:38Domácí

Předseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS) dnes náhle zemřel. Bylo mu 72 let. Příčinou úmrtí byly zdravotní problémy, řekla senátní tisková tajemnice Sue Nguyen. Podle dostupných informací postihla Kuberu dopoledne nevolnost v jeho senátorské kanceláři...

Hampl uvedl, že "s jako obvykle dobře naladěným předsedou Senátu" mluvil ve čtvrtek odpoledne a netušil, že je to naposledy. "V mnohých politických názorech jsem se s ním neshodl, ale patřil k lidem, kteří jednají s otevřeným hledím, rozhodně, ale přátelsky. Většinou byl dobře naladěn. V politice naší země zanechává velmi výraznou stopu," uvedl Hampl, který se předloni s Kuberou utkal o křeslo šéfa Senátu.

"Budeme na něj vzpomínat jen v dobrém, na jeho nadhled, postřehy, zkušenosti... Bude nám chybět jeho smysl pro humor," uvedl předseda lidoveckých senátorů Petr Šilar.

"Zpráva o smrti předsedy Senátu Jaroslava Kubery mě zaskočila. Myslím na jeho rodinu a nejbližší," uvedl předseda senátního zahraničního výboru a někdejší prezidentský kandidát Pavel Fischer (nezávislý). "Zemřel Jaroslav Kubera, předseda Senátu. Moje nejhlubší soustrast jeho rodině a blízkým," uvedl senátor a místopředseda TOP 09 Tomáš Czernin.

"Zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera. Přes spoustu kritiky, kterou jsem k němu měl, jsem při čtení téhle zprávy pocítil smutek. Mnohem raději bych do konce jeho volebního období psal další statusy o tom, jak s ním nesouhlasím. Je mi to líto," uvedl předseda senátorského Klubu pro liberální demokracii Václav Láska.

Autoři | Foto kubera.cz

Štítky ČR, senát, ODS, Kubera, úmrtí, ohlasy, Jaroslav Kubera, předseda senátu, Senát Parlamentu ČR, Václav Hampl, Miloš Vystrčil, Miluše Horská, Mirek Topolánek, KDU-ČSL, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuberu si cenili i senátoři, kteří s jeho názory nesouhlasili  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.