Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Lidské siluety varují Pražany před vstupem do tramvajové trati

Lidské siluety na tramvajových kolejích v Praze varují chodce před neuváženým vstupem do trati. Dopravní podnik nechal obrysy těl nastříkat na frekventovaných místech, kde lidé často bez uvážení koleje přebíhají. Pokračuje tak v letos zahájené kampani Neskákej mi pod kola, která vznikla ve spolupráci s BESIP, Policií ČR a organizací Ropid zajišťující pražskou MHD. Dopravní podnik o tom dnes informoval v tiskové zprávě.

Na žluté obrysy lidských těl s názvem bezpečnostního projektu mohou lidé narazit na Karlově a Palackého náměstí, Palmovce, Národní třídě, zastávkách I. P. Pavlova, Staroměstská, Malostranská, Flora, Želivského, Hradčanská, Masarykovo nádraží, Dvorce a Anděl.

Od března Prahu křižuje preventivní tramvaj, která také chodce upozorňuje, že se musejí před vstupem do kolejí rozhlédnout a před tramvají nemají přednost ani na přechodu. Nedání přednosti tramvaji je podle Dopravního podniku jednou z nejčastějších příčin nehod s chodci. Lidé také riskují, když přecházejí příliš blízko před tramvají nebo kvůli sluchátkům si tramvaje nevšimnou.

Úmrtí po sražení tramvají v loňském roce v Praze rapidně přibylo. Zatímco v roce 2017 zemřely pod tramvajemi tři lidé, loni jich bylo osm. Celkem se v loňském roce na území hlavního města událo 104 nehod chodců s tramvají.

Pražské tramvaje loni podle údajů Technické správy komunikací přepravily více než 1,2 milionu cestujících. Jejich počet meziročně zhruba o 27 tisíc vzrostl.

Autoři | Foto DPP

Štítky ČR, nehoda, MHD, tramvaje, Praha, FOTO, dopravní společnost, Policie České republiky, BESIP, Ivan Petrovič Pavlov, Palmovka, Národní třída, Staroměstská, Hradčanská, Praha Masarykovo nádraží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidské siluety varují Pražany před vstupem do tramvajové trati  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.