Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Okamura vystoupí na Salviniho sobotním mítinku v Miláně

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura se v sobotu zúčastní mítinku šéfa italské protiimigrační strany Liga a vicepremiéra Mattea Salviniho v Miláně. Na akci vystoupí zástupci evropských nacionalistických stran včetně předsedkyně francouzského Národního sdružení Marine Le Penové nebo Svobodné strany Rakouska (FPÖ). Novináře o tom dnes informovala mluvčí SPD Barbora Zeťová. Jde o poslední akci, které se zúčastní hnutí SPD v kampani do eurovoleb.

Salvini v Miláně pořádá závěrečný předvolební mítink stran a hnutí, které jsou sdružené v politické frakci Evropa národů a svobody (ENF). Okamura na akci vystoupí se svým projevem. "Očekává se vysoká účast příznivců vlasteneckých stran a hnutí z celé Evropy, kteří vyjadřují podporu politickému programu vlasteneckých stran frakce ENF," uvedla Zeťová.

Do frakce, jež odmítá migrační politiku Evropské unie, patří SPD, Národní sdružení, Liga, nizozemská Strana pro svobodu nebo belgická strana Vlámský zájem. "Vlastenecké strany a hnutí Evropy včetně SPD prosazují nahrazení současné Evropské unie novou formou spolupráce národních států Evropy," doplnila.

Na konci dubna se podobný mítink uskutečnil v Praze. Představitelé evropských nacionalistických stran, například Le Penová nebo Geert Wilders z Nizozemska, podpořili kampaň SPD pro volby do Evropského parlamentu, které se v Česku uskuteční 24. a 25. května. Na akci se pak střetli příznivci a odpůrci hnutí. Salvini tehdy poslal krátkou videozdravici.

Autoři | Foto Facebook.com/Tomio Okamura

Štítky ČR, Itálie, EU, volby, parlament, SPD, Okamura, Svoboda a přímá demokracie, Matteo Salvini, Tomio Okamura, Milán, Svobodná strana Rakouska, Marine Le Penová, Národní fronta, Evropa, Evropská unie, Evropa národů a svobody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okamura vystoupí na Salviniho sobotním mítinku v Miláně  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.