Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Česká národní banka ukončila prodej výročních dvacetikorun a stokoruny

Česká národní banka po čtyřech dnech ukončila výměnu příležitostných oběžných dvacetikorun s portréty A. Rašína, K. Engliše a V. Pospíšila a stokorun s přítiskem loga oslav 100 let česko-slovenské koruny.

„Během pondělka byla na všech zastoupeních České národní banky v regionech vyčerpána zhruba poslední čtvrtina z celkového počtu 600 tisíc dvacetikorun a 200 tisíc stokorun s přítiskem,“ uvedla na webu ředitelka odboru komunikace a mluvčí ČNB Markéta Fišerová.

Mince bude možné ještě získat zhruba v polovině roku v běžné kvalitě spolu s dvacetikorunami s portréty T. G. Masaryka, M. R. Štefánika a E. Beneše vydané v loni v říjnu u smluvních partnerů ČNB pro prodej sběratelského materiálu. Sady mincí ve špičkové kvalitě, které budou k dostání už v prvním čtvrtletí roku 2019, bude prodávat jejich výrobce Česká mincovna.

O mince byl stejně jako na podzim 2018 velký zájem. V Českých Budějovicích stály před Českou národní bankou dlouhé fronty lidí. Někteří neváhali přijít několikrát. Na internetu už se sady pohybují za několikanásobně vyšší ceny.  

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Česká národní banka, výročí, mince, Tomáš Garrigue Masaryk, Markéta Fišerová, Milan Rastislav Štefánik, Česká mincovna, České Budějovice

Česká národní banka ukončila prodej výročních dvacetikorun a stokoruny  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.