Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Nejrychleji rostoucí a nejoblíbenější věková skupina na Airbnb? Senioři

Za poslední tři roky se počet seniorů, kteří poskytují v rámci Airbnb své byty návštěvníkům ČR, více než ztrojnásobil. V současné době představuje šest procent ze všech aktivních hostitelů. Při příležitosti dnešního Mezinárodního dne seniorů zveřejňuje Airbnb nové údaje, dokládající, jak dynamickou věkovou kohortu představují v České republice.

V České republice se počet hostitelů z řad seniorů zvyšuje nejrychleji mezi všemi věkovými skupinami. V současnosti pronajímá své byty přes Airbnb v ČR celkem 675 těchto hostitelů, zatímco v roce 2015 jich bylo pouze 180. V roce 2017 získali senioři v České republice prostřednictvím Airbnb více než 2 miliony euro, přičemž ubytovali více než 25 tisíc hostí.

„Airbnb přináší seniorům nejen nové možnosti cestování, ale také pro ně znamená způsob, jak získat významné příjmy, které jim pomáhají čelit osamělosti a izolaci. S prodlužující se délkou života a potřebou vytvářet úspory na stále delší dobu, kdy již senioři nepracují, Airbnb poskytuje možnost doplňkových příjmů, usnadňujících hrazení nákladů na živobytí a lékařskou péči, jakož i možnost zůstat i ve stáří ve svých domovech,“ říká generální manažer Airbnb pro střední a východní Evropu Hadi Moussa.

Senioři hostitelé jsou také jednou z nejoblíbenějších věkových skupin mezi hosty, kteří se ubytovávají prostřednictvím Airbnb. V loňském roce se čtyři pětiny z nich těšili nejvyššímu možnému hodnocení.

Foto pixabay.com

Štítky Airbnb, Praha, ubytování, ekonomika, bydlení, senior, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejrychleji rostoucí a nejoblíbenější věková skupina na Airbnb? Senioři  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.