Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Vnitro poskytne součinnost při hledání syrských sirotků

Zástupci neziskových organizací spolu s europoslankyní Michaelou Šojdrovou (KDU-ČSL) dostali na dnešní schůzce od premiéra Andreje Babiše (ANO) za úkol vybrat syrské sirotky, kteří by mohli být z uprchlických táborů přesunuti do Česka. Stát prostřednictvím ministerstva vnitra poskytne součinnost, následně by je byl ochoten přijmout. Po setkání s Babišem a ministrem vnitra Janem Hamáčkem (ČSSD) to novinářům řekla Šojdrová.

Nedokázala odhadnout, kdy by první děti mohly do Česka přijít. "Nebude to lehký proces, chceme vybrat co nejmladší, nedoprovázené (děti)," uvedla. Na proces nebudou směřovat české peníze, ale finance Evropské unie. "Premiér řekl, že když ty děti najdeme, najdeme rodiny, tak je můžeme přivézt," uvedla.

Babiš dosud patřil mezi nekompromisní odpůrce přijetí sirotků. Tvrdil, že dětem by se mělo pomáhat především tam, odkud pocházejí a kde bydlí. Až se hledání posune, měla by následovat další schůzka s předsedou vlády, řekla Šojdrová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Sýrie, sirotek, uprchlík, vláda, Andrej Babiš, Michaela Šojdrová, Česko, Jan Hamáček, ČSSD, ANO 2011, KDU-ČSL, Ministerstvo vnitra České republiky, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vnitro poskytne součinnost při hledání syrských sirotků  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.