Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

VIDEO: Výbuch a oblak prachu. Stavbaři odstřelovali horninu u budované dálnice D3

Mezi Ševětínem a Borkem u Českých Budějovic pokračuje stavba dálnice D3, proto je hlavní silniční tah I/3 z Prahy do Rakouska v uvedeném místě od úterý 7. srpna až do úterý 21. srpna zavřený. Hlavně z bezpečnostních důvodů. Práce si totiž vyžádaly odstřel horniny.

Firma Eurovia staví chráničky na inženýrské sítě pro budoucí odpočívadlo Chotýčany. „Chráničky jsou plastové chránící obaly na trubky a na kabely. Práce si vyžádaly odstřel horniny až do šestimetrové hloubky v okolí dálnice a také uložení chrániček pod povrch budované části dálnice a současné silnice I/3. Proto je úsek Ševětín - Borek nyní uzavřený a řidiči jezdí objížďkou po silnici II/603,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic České republiky Jan Rýdl.

Odstřel horniny v rámci výstavby dálnice D3. Zdroj: Ředitelství silnic a dálnic ČR

Dálnice D3 se v úseku Ševětín - Borek staví od loňského dubna. Letos bude hotová nová polovina dálnice vedle I/3, po níž se jezdí. Pak se přesune provoz na nově vybudovanou polovinu dálnice a nynější trasa I/3 bude přestavěna do dálničních parametrů. Celý tento úsek by měl být dokončený na jaře 2020. 

Pracuje se také na dalším úseku dálnice D3 mezi Bošilcem a Ševětínem (8,1 kilometrů), který bude zprovozněn již v červnu příštího roku.

Na úseky Úsilné - Hodějovice (7,2 kilometrů) a Hodějovice - Třebonín (12,5 kilometrů) v současné době probíhá druhé kolo výběrového řízení. Předpokládané zahájení výstavby obou úseků je na podzim letošního roku.

Autoři | Foto Jan Luxík, ŘSD

Štítky doprava, společnost, dálnice D3, oprava, výstavba, odstřel, hornina, Ševětín, Borek, Českobudějovicko, dálnice, Rakousko, Praha, České Budějovice, Ředitelství silnic a dálnic, Eurovia CS, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Výbuch a oblak prachu. Stavbaři odstřelovali horninu u budované dálnice D3  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.