Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Policie hledá fanoušky, kteří při zápase na Letné vnikli na hřiště

Pražská policie hledá neukázněné fanoušky, kteří minulý čtvrtek během fotbalového utkání Sparty a srbského celku Spartak Subotica vnikli na hřiště. Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví.

Některé z podezřelých se nepodařilo identifikovat, proto se policie obrací s žádostí na veřejnost. Fotografie fanoušků zveřejnila na policejním webu. Fanoušci v závěru 2. poločasu vyběhli z domácího sektoru přímo na hrací plochu a zápas musel být přerušen, uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Vyhodnocením kamerových záznamů se podařilo některé z podezřelých osob identifikovat. "Ve zbývajících případech se nyní vyšetřovatelé obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci s identifikací," uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Jakoukoli informaci, která by vedla k určení identity výtržníků zachycených na záběrech, přijme pražská policie na lince 158.

Nepokoje fanoušků během odvety 2. předkola Evropské ligy vyvolala penalta, po které hosté snížili na 1:2, což jim přineslo postup. Autor gólu Bojan Čečarič navíc běžel slavit přímo před tvrdé jádro fanoušků Sparty, kteří ho zasypali kelímky s pivem. Následně seběhli z horních pater tribuny ke hřišti a v jeho rohu prolomili bariéru. Po dvou minutách se po domluvě sparťanského kapitána Josefa Šurala vrátili na tribunu a zápas po pětiminutové pauze pokračoval.

Autoři | Foto Česká televize

Štítky Praha, Sparta, chuligáni, fanoušci, UEFA, fotbal, Policie ČR, policie, Letná, AC Sparta Praha, Evropská liga UEFA, Josef Šural

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledá fanoušky, kteří při zápase na Letné vnikli na hřiště  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.