Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

FOTO: Let It Roll opět posunul laťku. Tisíce návštěvníků neodradilo ani tropické počasí

Let It Roll 2018 je minulostí. Velkolepý festival opět proběhl na bývalém vojenském letišti v Milovicích na Nymbursku. Drum and bass přilákal rekordní počet návštěvníků ze všech koutů Evropy.

Seznam vystupujících pro rok 2018 byl na první pohled skoro nekonečný, když čítal přes tři stovky jmen obsahující jak ty největší hvězdy drum and bassové scény jako Netsky, Pendulum, Noisia, Camo & Krooked a další, tak i desítky o něco méně známých, avšak velmi zajímavých producentů, DJs a MCs, včetně početného zastoupení česko-slovenského supportu. 

Mezi taháky patřil také Andy C., který se i v dnešní digitální době stále drží vinylových desek. Dalším tahákem byla mladá drum and bassová hvězda Wilkinson, londýnský producent, jehož hity jako Afterglow či Dirty Love uspěly v žebříčcích britské populární hudby.

Let It Roll měl v letošním roce ztíženou pozici kvůli silným vedrům, které v Česku panují. Podle řady návštěvníků pořadatelé bojovali především s nedostatkem míst, kde se mohli lidé osprchovat. To přiznávají také pořadatelé zchladit. „Pracovali jsme intenzivně na všech vzniklých problémech. Prioritou je pro nás především pohodlí návštěvníků. Více než 14 dní střední Evropu sužující extrémní sucha a využili jsme všechny dostupné kapacity pitné a užitkové vody. Byla vytvořena nepřetržitá síť dopravy pitné vody, která vodu dovážela na festival po celou dobu. Na všech stáncích a barech se nepřetržitě vody a další nápoje udržovaly v chladu. Bohužel v tak extrémních vedrech chlazení nápojů trvá déle,“ píší ve své zprávě pořadatelé.

Drtivá většina ohlasů na festival i nadále zůstává pozitivní. „Klobouk dolu realizačnímu týmu. Zase jste to posunuli o kus dal a Main stage byla opravdu dech beroucí,“ napsal Zdeněk Kosina do komentářů.

A kdo nestihl letošní ročník, nemusí zoufat. Přesně za 358 dní odstartuje další ročník. „Křišťálovou kouli sice nemáme, ale jedno s jistotou víme už nyní - a totiž že se příští léto v jedné malé zemičce ve střední Evropě odehraje nezapomenutelný drum and bassový festival, na který se bude vzpomínat ještě dlouhá léta. Tušíte správně - ta malá zemička bude Česká Republika a ten festival bude Let It Roll 2019,“ ujišťují pořadatelé.

Foto Filip Matoušek

Štítky Let It Roll, Milovice, drum and bass, festival, Evropa, okres Nymburk, Andy C., Noisia, Camo & Krooked, Česko, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Let It Roll opět posunul laťku. Tisíce návštěvníků neodradilo ani tropické počasí  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.