Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Barrandov by mohl mít vlastní zpravodajský kanál. Rada posvětila přejmenování stanice Family na News

Televize Barrandov by mohla mít vlastní zpravodajský kanál. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání totiž souhlasí s tím, že se stanice Barrandov Family může přejmenovat na Barrandov News. Informaci před nedávnem přinesl portál MediaGuru. Podle vedení televize ale zatím není jasné, jakým směrem se stanice Jaromíra Soukupa vydá a zda skutečně spustí zpravodajský kanál.

Televize si už v letošním dubnu požádala o udělení ochranné známky na název Barrandov News. Zda to může znamenat, že skupina Barrandov by mohla přijít s vlastním zpravodajským kanálem, zatím není jasné. Televizní skupina Barrandov na dotaz MediaGuru uvedla, že se neustále rozvíjí a hledá mezery na trhu.

„Konceptů, co se týká budoucí podoby jednotlivých stanic, máme připravených více a tady tento je jeden z možných. Blíže to nechceme komentovat," reagovala mluvčí televize Marie Opálková.

Barrandov už několik změn programů v minulosti provedl. Stanice totiž původně odstartovala jako Barrandov Muzika, poté se přejmenovala na Barrandov Family. 

Nicméně spuštění zpravodajské stanice by bylo v tento moment v kontrastu s vyjádřením a kroky, které televize učinila v letních měsících. Stanice totiž od srpna zrušila relaci Naše Zprávy na hlavním kanále a místo toho od září nasadí nové zpravodajské formáty. Podle informací Blesku se má místo zpráv objevit už devátý pořad majitele stanice Jaromíra Soukupa, který bude s nadhledem komentovat aktuální domácí i světové dění. 

"Jsem přesvědčen o tom, že naše rozhodnutí je správné. TV Barrandov rozhodně nerezignuje na zpravodajství a publicistiku, jen ji chceme, podobně jako v případě jiných mých pořadů, nabídnout v podobě, která bude pro diváky atraktivní. Věřím, že opakování zpráv z internetu a promítání videí ve stylu sociálních sítí není prostě již perspektivní cesta. Již v průběhu léta jsme si vyzkoušeli některé nové zpravodajské formáty a nyní víme, že mají šanci uspět." uvedl generální ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup.

Ke zrušení zpravodajství podle vedení televize vedla stále klesající sledovanost. Hlavním zdrojem zpráv jsou dnes podle televize především on-linová média. TV Barrandov i nadále zůstane u politických diskusí a investigativní žurnalistiky. V září se na obrazovku vrátí jak politické diskuse Aréna Jaromíra Soukupa a Duel Jaromíra Soukupa, tak i investigativní pořady Kauzy Jaromíra Soukupa. 

Foto TV Barrandov

Štítky TV Barrandov, Barrandov, Jaromír Soukup, zprávy, televize, Mediaguru, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barrandov by mohl mít vlastní zpravodajský kanál. Rada posvětila přejmenování stanice Family na News  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.