Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

První bankomat v tuzemsku speciálně určený pro motoristy. Peníze vyberete rovnou z okénka auta

Na čerpací stanici Benzina v Argentinské ulici v pražských Holešovicích lze nově vybrat peníze z bankomatu Komerční banky přímo z auta. Řidič zastaví na čerpací stanici a z okénka vozu může vybírat nebo vkládat hotovost a dělat i další platební operace. Jde o první takové zařízení v tuzemsku.

„Službu založenou na americkém modelu Drive mají u nás motoristé spojenou s některými restauracemi rychlého občerstvení. Nyní jako první banka v ČR umožníme řidičům pohodlně vybrat peníze z bankomatu bez toho, že by museli opustit své auto. Další rozšiřování této služby bude záviset na zájmu motoristů,“ uvedla výkonná ředitelka pro Platební a transakční služby Komerční banky Jana Švábenská.

Nový „Drive-up“ bankomat je umístěn přímo mezi tankovacími stojany a umožňuje řidičům provádět i finanční operace přímo z okénka svého vozu. Speciální bankomat určený pro motoristy je výškově upraven pro pohodlné ovládání z okénka automobilu, a to i v případě SUV nebo dodávek.

Bankomat, který byl instalován na Argentinské ulici v Praze, je v provozu 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Kromě výběru hotovosti bude bankomat přijímat i vklady, což ocení zejména podnikatelé, kteří již nebudou muset s tržbou chodit na pobočku nebo hledat jiný vkladový bankomat.

Na celém světě instalováno přibližně 69 tisíc Drive-up bankomatů, toto číslo představuje zhruba 2 procenta z celkového počtu instalovaných bankomatů ve světě. Nejvíce jsou rozšířeny v USA v Saúdské Arábii. Dalšími zeměmi jsou Pákistán, Kanada, Írán, Singapur a Spojené arabské emiráty.

Foto Benzina

Štítky Praha, bankomat, Drive-up, Komerční banka, Benzina, peníze, Holešovice, Česko, USA, Kanada, Írán, Pákistán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První bankomat v tuzemsku speciálně určený pro motoristy. Peníze vyberete rovnou z okénka auta  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.