Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Radu vlády pro boj s korupcí povede podle všeho premiér Andrej Babiš

Rada vlády pro koordinaci boje s korupcí, coby poradní orgán vlády pro oblast boje s korupcí, dozná změn ve svém složení. Dosavadním předsedou byl ministr spravedlnosti a předseda Legislativní rady vlády. Nyní by měl boj s korupcí vést přímo premiér Andrej Babiš. Informoval o tom tento týden portál Ceska-justice.cz. Místopředsedou by se pak měl stát nový ministr spravedlnosti Jan Kněžínek. Vyplývá to z materiálů pro vládu, které má Česká justice k dispozici.

Portál rovněž informovalo o tom, že na základě této změny se zvýší počet členů Rady ze současných 17 na 18 – předseda, čtyři místopředsedové z řad členů vlády a dalších 13 členů. Naposledy Radu opustila ombudsmanka Anna Šabatová.

Rada vlády zejména koordinuje a vyhodnocuje problematiku boje s korupcí a na základě poznatků z této oblasti předkládá vládě návrhy na přijetí opatření vedoucích ke snížení korupčního rizika v rámci činnosti veřejné správy a zvýšení její transparentnosti. Rada vlády nahradila dosavadní Vládní výbor pro koordinaci boje s korupcí, který se naposledy sešel v červenci 2012.

Foto Facebook/Andrej Babiš

Štítky Andrej Babiš, korupce, Rada vlády pro koordinaci boje s korupcí, vláda, Jan Kněžínek, Legislativní rada vlády, Anna Šabatová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radu vlády pro boj s korupcí povede podle všeho premiér Andrej Babiš  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.