Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Česká kapela Doctor Victor se přiblížila ke spolupráci s Kiss

Pražská rocková skupina Doctor Victor soustředěná kolem kytaristy Vojty Bureše má na dosah spolupráci s americkou kapelou Kiss. Členové legendární skupiny si českou trojici vybrali mezi desítku kapel, ze kterých si tři zahrají s hudebníky z Kiss při jejich plavbě plachetnicí z Miamy do KeyWestu a Nassau na souostroví Bahamy. O třech vybraných kapelách rozhodne hlasování fanoušků na internetu. Doctor Victor nyní koncertují ve Velké Británii v rámci svého druhého britského turné.

Doctor Victor tak mohou být mezi hosty, kteří se už na plavbu s názvem The Kiss Kruise nominovali. Mezi ně patří například kytarista Ace Frehley, zvukový inženýr Kiss Robert J. Kulick, skupiny Vintage Trouble a The Dead Daisies nebo kytarista a zpěvák Rafael Moreira s jeho projektem Magnetico.

"Mám rád rockovou muziku sedmdesátých let a kapela Kiss patří mezi mé oblíbené. Hrají přes čtyřicet let a stále baví svojí show lidi po celém světě. Mám velikou radost z toho, že jsme je zaujali, a bylo by skvělé, kdybychom si mohli před takovou rockovou ikonou zahrát. Budu rád, když nás fanoušci podpoří svým hlasem," uvedl kytarista Bureš, absolvent konzervatoře Jaroslava Ježka v Praze a držitel stipendia na škole Berklee College of Music v Bostonu.

Případná spolupráce s Kiss by byla další zkušeností Doctor Victor se zahraničními hvězdami. Ve skotském městě Dunfermline loni nahrávali hudbu na třetí sólové album Dana McCaffertyho, bývalého zpěváka The Nazareth. V roce 2016 předskakovali australským AC/DC na koncertě v pražských Letňanech.

Skupina vznikla v roce 2012. Vedle kytaristy Bureše ji tvoří bubeník Jan Karpíšek a baskytarista Vít Chocholouš. Poprvé na sebe výrazně upozornila o dva roky později, kdy vybojovala druhé místo na světovém finále prestižní soutěže Global Battle of the Bands (GBOB) ve městě Čiang Maj v Thajsku. Z necelé dvacítky kapel, které nejprve musely zvítězit v lokálních kolech v Austrálii, Nizozemsku, Norsku, Řecku a dalších zemích, porazilo trio z Prahy pouze seskupení Firekind.

Autoři | Foto Doctor Victor

Štítky Kiss, Doctor Victor, hudba, hudební skupina, Velká Británie, Bahamy, Nassau, Ace Frehley, Rafael Moreira, Vintage Trouble, The Dead Daisies, Praha, Dan McCafferty, Jaroslav Ježek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká kapela Doctor Victor se přiblížila ke spolupráci s Kiss  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.