Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

KSČM bude tolerovat menšinovou vládu ANO a ČSSD

Poslanecký klub KSČM bude při hlasování o důvěře ve Sněmovně aktivně podporovat vznik menšinové vlády hnutí ANO a ČSSD. Po dnešním čtyřhodinovém jednání ústředního výboru komunistů to řekl předseda KSČM Vojtěch Filip. S rozhodnutím chce nyní seznámit předsedu ANO Andreje Babiše a šéfa sociálních demokratů Jana Hamáčka.

Pro podporu vlády se vyslovilo podle vedení strany 54 členů ústředního výboru, proti bylo 23 z nich a jeden se zdržel. Poslanec KSČM Jiří Dolejš uvedl na twitteru, že po čtyřech hodinách jednání byly jasné dvě třetiny členů ústředního výboru pro důvěru vládě.

Prezident Miloš Zeman jmenoval novou vládu premiéra Andreje Babiše (ANO) ve středu. Sociální demokraté obsadili pět křesel, zbylá místa získalo ANO. Prezident ale odmítl jmenovat nominanta ČSSD Miroslava Pocheho ministrem zahraničí a pověřil dočasným vedením resortu šéfa ČSSD Jana Hamáčka, který se současně stal ministrem vnitra. Proti Pochemu měli výhrady i komunisté.

Autoři | Foto KSČM

Štítky vláda, Andrej Babiš, ANO, ČSSD, KSČM, ANO 2011, Jan Hamáček, Vojtěch Filip, Miloš Zeman, Jiří Dolejš, Miroslav Poche

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KSČM bude tolerovat menšinovou vládu ANO a ČSSD  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.