Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

FOTO: Policie hledá muže, který dostal špatně vyplacenou částku v jihlavské směnárně

Jihlavští policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při zjišťování totožnosti muže, který minulý týden směňoval peníze v jihlavské směnárně. Zaměstnankyně za přepážkou muži vyplatila za eura špatnou částku v korunách. Policisté by nyní potřebovali zjistit totožnost zmíněného muže.

Ten přišel v pondělí 18. června dopoledne do jedné z jihlavských směnáren a žádal o směnu padesátieurové bankovky za české koruny. Zaměstnankyně vyplatila muži hotovost v české měně. Transakce proběhla rychle, bez dohadů nebo jiné nadbytečné manipulace s vydanými nebo přijatými bankovkami. Muž poté z místa odešel. Žena si ale následně uvědomila, že udělala v průběhu transakce chybu a obrátila se na policii. Škoda, která vznikla, přesáhla deset tisíc korun.

„Policisté provedli po přijetí oznámení důkladné šetření a vytěžili záznamy z kamer, ze kterých je chyba zaměstnankyně směnárny při transakci zřejmá. Začali ihned pátrat po muži, který padesátieurovou bankovku ve společnosti směňoval. Jednalo se zřejmě o cizince, mluvil plynně německy. Muž měl na sobě oblečené tričko s límečkem s širšími podélnými proužky a tmavé tříčtvrteční kalhoty, obuté měl sandále,“ popisuje Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Policisté žádají muže na fotografii nebo osoby, které ho znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází nebo pohybuje, aby se přihlásily na tísňové lince 158.

„Je možné, že se jednalo o cizince, který přijel do Jihlavy nebo na jiné místo Vysočiny za svými příbuznými nebo známými, policisté uvítají, pokud se v tomto případě přihlásí také tyto osoby,“ uzavírá prosbu Kroutilová. 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, směnárna, euro, koruna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Policie hledá muže, který dostal špatně vyplacenou částku v jihlavské směnárně  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.