Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

VIDEO: Policisté zachránili nájemníky z hořícího domu. Za odvahu teď dostali medaile

Policejní prezident Tomáš Tuhý ocenil medailí Za statečnost čtveřici ústeckých policistů, kteří před čtvrt rokem předvedli nevídanou odvahu při záchraně obyvatel z hořícího domu. Čtveřice mužů zákona nejspíš na třetí březnový čtvrtek nikdy nezapomene. A jak se celý událost odehrála?

V ranních hodinách projíždějící řidič oznámil, že v Předlicích v ulici Hrbovická hoří třípatrový obytný dům. Operační důstojník ihned na místo vyslal policisty prvosledové hlídky. Ve chvíli, kdy přijeli první na místo, tak se již z druhého patra valil černý štiplavý kouř.

Policisté neváhali ani minutu a do domu vběhli. Přes hustý dým v chodbě se jim ovšem nepodařilo do druhého patra dostat, tak se pokoušeli do bytu dostat přes vedlejší dům a jeho střechu. Naštěstí v tu dobu na místo již přijížděli hasiči. Po několika minutách hasiči s dýchacími přístroji začali z domu vynášet nejprve děti a následně dospělé. Policisté pomáhali dětem dýchacími přístroji, v jednom případě provedli několikrát masáž srdce a zachránili mu tak život. 

„Poté, co jsem měl možnost shlédnout pořízený kamerový záznam a osobně si poslechnout dojmy samotných policistů, není pochyb o tom, že to jsou skuteční hrdinové. Jejich duchapřítomnost, iniciativa a vytrvalost měla zásadní vliv na záchraně životů hned několika dětí. Udělená medaile je jen pomyslnou tečkou za jejich hrdinským činem. My si ale tento příběh budeme připomínat, protože právě takoví policisté musejí být morálními vzory pro své kolegy a také pro veřejnost,“ řekl policejní prezident.

Všichni policisté slouží na oddělení hlídkové služby v Ústí nad Labem necelé čtyři roky.  Zároveň jsou členy prvosledových hlídek. Policisté tímto svým činem ukázali, že rozhodnutí jít k policii nebrali jen jako své budoucí povolání, ale i jako poslání. Ukázali, že jim je vlastní se nejenom starat o to, aby bylo bezpečněji na ulici, ale i zachraňovat životy.

Foto Policie ČR

Štítky Ústí nad Labem, Policie ČR, záchrana, Tomáš Tuhý, medaile, dům, Předlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté zachránili nájemníky z hořícího domu. Za odvahu teď dostali medaile  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.