Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Kvůli otravě z jídla bylo v nemocnici 57 lidí, devět tam zůstane

Lékaři hradecké fakultní nemocnice ošetřili dohromady 57 lidí, kteří se začátkem týdne přiotrávili jídlem z provozovny rychlého občerstvení v centru Hradce Králové. Většina z nich už je doma, nikdo nebyl v ohrožení života. Na infekci zůstalo 18 lidí, z toho devět bude propuštěno a zbylých devět v nemocnici ještě zůstane. Hygienici čekají na výsledky z laboratoře, která zkoumá odebrané vzorky jídla. Událostí se již zabývají také policisté.

„Vyšplhalo se to na 57, někteří byli ošetřeni ambulantně. Přiblížili jsme se 60, tedy předpokládanému počtu vydaných jídel. Na infekci zůstalo 18 lidí, devět bude propuštěno, ostatní tady ještě přes den zůstanou. Mají problémy. Nikdo není a ani nebyl v ohrožení života,“ řekl lékařský náměstek fakultní nemocnice Zdeněk Tušl.

Podle dostupných informací se v pondělí a v úterý přiotrávily v provozovně rychlého občerstvení v historickém centru Hradce Králové desítky lidí. Hygienici po upozornění nemocnice na značný příliv lidí s potížemi kamenný obchod s výdejem občerstvení z okénka na ulici v úterý odpoledne uzavřeli, odebrali vzorky z jídla a nyní je laboratorně zkoumají. Dnes se chystají na kontrolu provozovny.

Hygienici podle svědectví přiotrávených zákazníků rychlého občerstvení mají podezření, že zdrojem problémů mohly být tortilly. Původ nákazy by měl být známý ještě tento týden.

Otrava jídlem z provozovny rychlého občerstvení již zajímá také policisty. „Již od včerejšího dne se královéhradečtí policisté zabývají případem zdravotních komplikací desítek osob v Hradci Králové. Policisté konají na základě informací, které zazněly v médiích a na sociálních sítích. V rámci prověřování případu spolupracujeme s Krajskou hygienickou stanicí Královéhradeckého kraje a Fakultní nemocnicí Hradec Králové,“ řekl policejní mluvčí Jan Čížkovský.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kebab, otrava, Hradec Králové, jídlo, nemocnice, rychlé občerstvení, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli otravě z jídla bylo v nemocnici 57 lidí, devět tam zůstane  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.