Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Budějcký zastupitel omylem zveřejnil záznam výsledku jiného hlasování. Kolegům se omluvil

Velké spory provází chystané bourání budějcké sportovní haly a následná výstavba multifunkčního centra za zhruba 380 milionů korun. Projekt má své příznivce, ale i řadu odpůrců. Asi pět tisíc už podepsalo petici za zachování stávající sportovky. Tu brání také Ivana Pokorná, která v hale trénuje gymnastky a která se chtěla na veřejném zasedání zastupitelstva podělit o své postřehy, což jí ale zastupitelé neumožnili s odůvodněním, že nemá trvalé bydliště ve městě. Zveřejněné výsledky hlasování hlavně na sociálních sítích vzbudily další vlnu nevole. A jednomu ze zastupitelů se povedlo přidat k velmi kritickému komentáři nesprávný záznam hlasování. Což pobouřilo i samotné a především dotčené zastupitele.

Českobudějovického městského zastupitele Václava Fála naštval verdikt zastupitelstva, které hlasováním znemožnilo vystoupit při diskuzi obyvatel trenérce moderních gymnastek Ivaně Pokorné z Litvínovic. A o své rozhořčení se podělil na svém facebookovém profilu. A přidal k tomu i fotografii výsledku hlasování, aby si lidé udělali obrázek o tom, kdo byl pro, proti a kdo vlastně ani žádné tlačítko nezmáčkl. Jenže ouha. Václav Fál dal ke svému příspěvku výsledek úplně jiného hlasování. Což pobouřilo hlavně dotčené zastupitele, protože oni právě v případě Ivany Pokorné hlasovali jinak.

„Pane kolego, Lucie Kozlová o vás vždy mluvila jako o férovém chlapovi. Velice mne mrzí, že na své profilu prezentujete výpis úplně jiného hlasování, než je spojené s Ivanou Pokornou. Že vám není hanba, čertil se v komentáři na Facebooku zastupitel Petr Berka. 

„Férový a čestný chlap Václav Fál je. Dokazuje to svou omluvou a vysvětlením,“ zastávala se svého kolegy Fála zastupitelka Lucie Kozlová, která při zasedání po hlasování řekla svým kolegům své.

ČTĚTE TAKÉ: ANKETA/VIDEO: Budějčtí zastupitelé nechtěli na veřejném zasedání vyslechnout trenérku gymnastek

„Pane Berko, je mi hanba a musím se vám a Ivanu Tekelovi a Evě Hajerové omluvit, protože v tomto případě se mnou zveřejněný seznam skutečně liší od správného, tedy, že jste hlasovali pro možnost vystoupení Ivany Pokorné. Nevím, jak se mi to mohlo stát, vyžádal jsem si zápis o hlasování  a nezkontroloval. Je mi skutečně líto, pokud jsem vás tímto dostal do této situace. Věřte, že v tom nebyl žádný úmysl, protože kromě vás uvedených je hlasování fakticky identické a současně věřte, že tento omyl mne skutečně mrzí, odpověděl mu Václav Fál, který hned po upozornění na chybu fotokopii zápisu vyměnil.

A zastupitel Václav Fál se kál dál. „Vážení, k mému příspěvku z pondělí 14. května k tématu nepřipuštění Ivany Pokorné do diskuse na zastupitelstvu v Českých Budějovicích téhož dne, vám musím sdělit, že jsem se dopustil hrubé chyby, když jsem ke svému textu nepochopitelným omylem připojil jmenovitý záznam o hlasování, který ale neodpovídal předmětnému hlasování. Tím se stalo, že v seznamu nesprávně figurují jména kolegů zastupitelů Jaroslava Berky, Ivana Tekela a Evy Hajerové, kteří ve skutečnosti pro umožnění vystoupení Ivany Pokorné hlasovali. Dodatečně se všem s největší pokorou omlouvám a je mi skutečně líto, že jsem je neprávem namočil do do této ostudné záležitosti. Správné hlasování jsem již doplnil. Omluvte mne i vy, kterým jsem v tomto bodě dal nesprávnou informaci. Nebyl v tom úmysl, pouze má neschopnost. Pro ty, kteří text sdíleli, bych měl prosbu, zda by mohli sdílet i tuto moji omluvu, abych alespoň částečně narovnal, co jsem nedopatřením ohnul. Děkuji a zachovejte mi přízeň,“ napsal také zastupitel. 

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky České Budějovice, zastupitelstvo, gymnasta, Lucie Kozlová, Jaroslav Berka, Litvínovice, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký zastupitel omylem zveřejnil záznam výsledku jiného hlasování. Kolegům se omluvil  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.