Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Soud odložil Janouškovi kvůli jeho zdraví návrat do vězení

Lobbista Roman Janoušek, odsouzený za úmyslné sražení ženy při dopravní nehodě, se zatím nemusí vrátit do vězení. Krajský soud v Brně rozhodl s ohledem na jeho zdravotní stav o dvouletém odkladu jeho návratu do vězení, uvedla Česká televize (ČT).

Janoušek si má odpykat 4,5 roku vězení, zatím si odseděl zhruba rok a čtvrt. Trest mu byl přerušen ze zdravotních důvodů, muž si už dříve opakovaně stěžoval na zdravotní komplikace po operacích hlavy. Janouškův případ má na stole i pražský městský soud, který bude rozhodovat o jeho žádosti o prominutí zbytku trestu.

Opilý lobbista v roce 2012 úmyslně srazil autem ženu v pražské Michli. Původně čelil obžalobě z pokusu o vraždu, nakonec byl odsouzen za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky. Trest nastoupil v listopadu 2014. V brněnské věznici zůstal do března 2016, poté byl dočasně propuštěn na svobodu. Brněnský krajský soud loni v listopadu zamítl Janouškovu další žádost o přerušení trestu. Zároveň ale uvedl, že zdravotní prognóza nepředpokládá zlepšení a Janoušek by měl situaci řešit žádostí o upuštění od zbytku trestu. Lobbistův advokát ji podal a Janoušek se v určeném termínu do věznice nevrátil.

Autoři | Foto TV Nova

Štítky Praha, Roman Janoušek, nehoda, věznice, Česká televize, Krajský soud v Brně, Městský soud v Praze, Michle, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud odložil Janouškovi kvůli jeho zdraví návrat do vězení  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.