Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček rezignoval na svou funkci

Redakci Drbny se podařil získat zajímavý dokument, který zachycuje vůli Jiřího Ovčáčka rezignovat na svoji funkci ředitele Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky. Ovčáček tento krok učinil dnes 1. dubna 2018, s účinností od 3. dubna 2018.

Jiřího Ovčáčka k tomuto kroku vedla dlouhodobá nespokojenost veřejnosti s úrovní jeho práce, především jeho vystupování na sociálních sítích. „Uvědomil jsem si, že na výtkách proti mým postupům komentování veřejného dění něco je. Pan prezident řekl, že bych měl veřejnost rozdělovat, ale já ji spojoval – ve výpadech k mé osobě. Tzv. Pražská kavárna, ke které jsem chtěl vždy tak trochu patřit, má na práci ředitele tiskového odboru ty nejvyšší nároky. A to respektuji. Proto končím,“ uvedl v rezignačním dopise, do kterého jsme měli možnost nahlédnout, posmutnělý Jiří.

Není jasné, jak na zprávu zareaguje prezident Miloš Zeman, ale s rozhodnutím státního úředníka může těžko něco udělat. Ten má na podobný krok právo, takže se Miloš Zeman zřejmě bude muset v následujících týdnech věnovat výběru nového „hlasu“, který bude jeho názory ventilovat veřejnosti.

Zatím není jasné, kam se bude ubírat dráha odcházejícího tiskového mluvčího. Nejmenovaný zdroj z jeho blízkého okolí, jehož jméno má redakce k dispozici, nám k tomu řekl: „Nemyslím si, že Džorž – tak mu říkáme – bude pokračovat v dráze pisálk.., pardon novináře. Moc rád maluje, píše zamilované básničky a netají se tím, že by chtěl psát divadelní hry. Možná se tak spíš vrhne na dráhu spisovatele a dramatika,“ odhaduje jeho kariérní vývoj jeho blízký přítel.

Autoři | Foto Facebook Jiří Ovčáček

Štítky Jiří Ovčáček, mluvčí, Hrad, prezident, Apríl, Kancelář prezidenta republiky, Miloš Zeman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček rezignoval na svou funkci  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.