Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Politici a umělci odsoudili brutální čin v Manchesteru

S největší pravděpodobností teroristický čin, který se odehrál v pondělí večer po skončení koncertu Ariany Grandeové v Manchesteru, odsoudili čeští i zahraniční umělci. Výbuch, který zabil nejméně 22 osob a přes šest desítek zranil, nadále vyšetřuje britská policie.

Britská premiérka Theresa Mayová v prohlášení vyjádřila svou soustrast pozůstalým obětí incidentu, „který policie vyšetřuje jako odpudivý teroristický útok“. Předseda opoziční Labouristické strany Corbyn „hrozný incident“ odsoudil na Twitteru. „V myšlenkách jsem se všemi postiženými i s našimi vynikajícími záchrannými složkami,“ řekl.

Na tragickou událost reagovali i čeští politici. „S pohnutím sleduji zprávy z Manchesteru. Je mi líto všech obětí, které si exploze vyžádala. Věřím, že se brzy podaří objasnit všechny okolnosti,“ napsal na Twitter premiér Bohuslav Sobotka. Soustrast vyjádřil na sociálních sítích i šéf české diplomacie Zaorálek. „Pachatelé tohoto zločinu musí být potrestáni,“ uvedl. Podobně reagoval i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Česká policie a tajné služby jsou nyní v kontaktu s Brity a netrpělivě očekávají další informace o okolnostech hrůzného incidentu. Ministr vnitra Milan Chovanec předpokládá, že jde o teroristický akt, zatím ale nemá informace o tom, že by tato událost měla bezprostřední vliv na bezpečnost v České republice. Podle ministerstva zahraničních věcí a velvyslanectví v Londýně by mezi oběťmi a zraněnými neměl být ani jeden český občan.

Na incident po koncertu Ariany Grande již reagovalo několik jejích kolegů. „Mám dnes zlomené srdce kvůli rodinám. Zlomené srdce kvůli Ari. Zlomené srdce kvůli stavu světa,“ uvedla zpěvačka Katy Perryová. „V myšlenkách a modlitbách jsem s obyvateli Manchesteru, všemi postiženými, Arianou Grandeovou a celým týmem. Srdcervoucí,“ napsala na Twitteru zpěvačka Pink. Soustrast na této sociální síti vyjádřila i řada dalších popových hvězd včetně Justina Timberlakea, Seleny Gomezové, Taylor Swiftové, Demi Lovatové či hudební legendy Cher.

Autoři | Foto Twitter

Štítky Manchester, policie, Ariana Grande, Twitter, Jeremy Corbyn, Theresa Mayová, Miroslav Kalousek, Taylor Swiftová, Katy Perry, Demi Lovato

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Politici a umělci odsoudili brutální čin v Manchesteru  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.