Počasí dnes31 °C, zítra30 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Útočníci ze Silvestra by měli být repatriováni, míní Zeman

Pachatelé silvestrovských útoků v Německu, které jsou zčásti připisovány migrantům, by měli být okamžitě vyhoštěni. Názor prezidenta Miloše Zemana novinářům tlumočil jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Tyto události prý potvrdily prezidentovy obavy z působení migrantů v evropských zemích.

"Potvrzují se obavy z negativního působení migrantů v evropských zemích. Pachatelé těchto útoků by měli být okamžitě repatriováni," uvedl Ovčáček. Německá policie zatím kvůli silvestrovským incidentům v Kolíně nad Rýnem vyšetřuje 23 podezřelých. Nejméně deset z nich jsou žadatelé o azyl, přinejmenším sedm v Německu pobývá nelegálně.

Trestních oznámení policisté přijali už 553. Celkem se o silvestrovské noci shromáždilo u kolínského hlavního nádraží na tisíc mužů a z davu se následně vyčleňovaly skupiny, jejichž členové obkličovali ženy, sexuálně je napadali a okrádali.

Podobné incidenty se v menším rozsahu staly o silvestrovské noci také v Hamburku, ve Stuttgartu a v Düsseldorfu. Policii a médiím politici vyčítají, že o incidentech mlčely. Spolkový ministr vnitra Thomas de Maiziére v pondělí varoval před tím, aby německá veřejnost paušálně podezřívala ze zločinů všechny běžence. Uvedl také, že vláda připravuje zpřísnění zákonů týkajících se sexuálních útoků.

Autoři

Štítky Miloš Zeman, silvestr, Jiří Ovčáček, Německo, Kolín nad Rýnem, Thomas de Maizière, Hamburk, Stuttgart, Düsseldorf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočníci ze Silvestra by měli být repatriováni, míní Zeman  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.