Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Pavel se zranil na motorce, zranění nejsou vážná, je na pozorování v ÚVN

Prezident Petr Pavel se včera zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si krátké pozorování v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) v Praze. Na síti X to večer oznámila prezidentská kancelář. Více informací Hrad zveřejní, až je bude mít k dispozici. Mluvčí ÚVN Jitka Zinke na dotaz ČTK potvrdila, že nemocnice přijala a ošetřila prezidenta, který tam zůstává na pozorování. Délku hospitalizace zatím neupřesnila. Mluvčí prezidenta Vít Kolář řekl České televizi (ČT), že Pavel zůstane v nemocnici zřejmě několik dní. Policie nehodu nevyšetřuje, protože se stala na uzavřeném sportovním okruhu. Brzké uzdravení popřál prezidentovi mimo jiné premiér Petr Fiala (ODS).

"Prezident republiky se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si krátké pozorování v ÚVN," uvedl Hrad. "Mohu potvrdit, že jsme pana prezidenta přijali, ošetřili a hospitalizovali z důvodu observace. Nejedná se o vážné zranění," sdělila ČTK Zinke.

Kolář ČT řekl, že Hrad zatím přesnou diagnózu nezná. "Jde každopádně o lehčí zranění. Pan prezident bude na pozorování zřejmě několik dní," uvedl mluvčí. "Změní-li se něco, budeme o tom informovat naprosto otevřeně a transparentně," dodal. Prezidentova hospitalizace by podle Koláře vzhledem k nadcházejícímu víkendu neměla mít výraznější dopad na jeho program.

"Ke zranění nedošlo na pozemní komunikaci, ale na uzavřeném sportovním okruhu a z tohoto důvodu věc nešetříme jako dopravní nehodu," uvedla policie na síti X. Podle Deníku N se prezident zranil na uzavřeném okruhu ve Středočeském kraji.

Dvaašedesátiletý Pavel je známý svou zálibou v jízdě na motocyklu, které se nevzdal ani po loňském zvolení do prezidentské funkce. Loni v létě se na veřejnosti objevil videozáznam, na němž jel Pavel na motorce bez helmy. Prezident se posléze omluvil a oznámil, že věnuje peníze na pomoc motocyklistům, kteří cizí vinou skončili na vozíčku. Generál ve výslužbě je známý svou dobrou fyzickou kondicí, letos v únoru například seskočil padákem, během návštěv krajů se rád vydává na horské túry.

V dubnu se prezident zranil v obličeji při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal při dvoudenní návštěvě Zlínského kraje. K drobné tržné ráně u obočí přišel při střelbě dlouhou zbraní s optikou, zranění tehdy nevyžadovalo lékařské ošetření.

Pavel ještě před inaugurací absolvoval lékařské vyšetření v ÚVN, zprávu o svém zdravotním stavu poté zveřejnil krátce před nástupem na Pražský hrad. Podle lékařů komplexní vyšetření prokázalo, že je schopen ze zdravotního hlediska bez výjimek vykonávat všechny prezidentské povinnosti.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky ČR, Pavel, zdraví, nehoda, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Enenkl Rudolf

Co dělá ten bezcharakterní člověk mě vůbec nezajímá. Je mě to úplně fuk.

Sobota, 25. května 2024, 08:53Odpovědět

Libor Burian

Přesvědčuje lid o své metamorfóze z východního válečnického trpaslíka na západního.Mafie je ve své stálé válce proti LIDEM a je potřeba hrát jim divadlo. Podepište petici Voda je život, seznamte se s Holešovskou výzvou,přijďte ke všem volbám říct mafii a dost ! Přijďte všichni aktivisté,ekologové,vědci,Grety,sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not War. Je nutné začít uklízet od obcí, starostů které lidé znají,nevolit převlečené soudruhy soukmenovce kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu,Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan,Šmejdi,Gangster ka,Sametoví vrazi,Ivánku kamaráde můžeš mluvit,Kancelář Blaník,seriál Volha včetně dokumentu,film Báječná léta pod psa,Akumulátor1,2, na yt članky a přednášky o družstvu Slušovice,Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati",agent Nachtmann Čurda udání úkrytu výsadkářů a vypalení obcí, na XTV načtený životopis pávka, Prima zoom Zlato národa ukradeno (za soudruha Tošovského, Bosé stopy značky Baťa,knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB,Orwell1984,Slovenská série pořadů Aby si vedel"o propuštění tisíců zlocinců havlojdy v 90.Více píšu ve vláknech diskusí, např Generál Hynek Blaško Trampoty EU a článek První výročí vzniku války na Ukrajině, K.Konečná,..

Úterý, 28. května 2024, 10:13Odpovědět

Karel Poláček

Je jistě uspokojující zjištění, že pan prezident, který je zavalen prací pro republiku a její občany, si ještě najde čas na to, aby holdoval svým koníčkům. Které má ještě vedle jízdy na motorce?

Sobota, 25. května 2024, 08:32Odpovědět

Libor Burian

Mafie válečnických trpaslíků hraje divadlo aby lidé neviděli za kulisy.Jednají podle vzoru udat a ukřižovat Ježíše, osvobodit vraha a lupiče barabase, zneužili náboženství k ovládnutí světa ohněm a mečem,z té vraždy človeka si udělali koryto, kšeft, živobytí, turistickou atrakci s prodejem suvenýrů, upalovali reformátory, vědce, bylinkářky, knihy a jednají tak dodnes.Filmy: Ukřižování Mel Gibson, Kladivo na čarodějnice, Wilsonov, Dny zrady, Noc rozhodnutí, Schindlerův seznam, Smrt krásných srnců, Musíme si pomáhat, Wintonovy děti, Hlava22, Volyň, Okupace v26 obrazech, Rozrušená země, Toman, Ucho, Vážení přátelé ano, Bony a klid, Báječná léta pod psa, Pupendo, Kolja, Akumulátor1, 2, Okamžik záblesku, Lidi co znám, Vítejte v Řecku pane inspektore, Erin Brockovich, Vlk z Wall Street, Tři dny Kondora, Už je tady zas o nesmrtelností té lichvamafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám.Někdo to rád horké,Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona.Vicepresident,My Lai, Četa, Forest Gump o Vietnamu.Ksrel Kryl Demokracie, Za prachy, Píseň neznámého vojína, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, Sprcha, Dežo, Revoluční,Krajina po bitvě.Vice výše a ve vláknech diskusí.

Úterý, 28. května 2024, 10:28Odpovědět

Pavel se zranil na motorce, zranění nejsou vážná, je na pozorování v ÚVN  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.