Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Cena ubytování v hotelech před hokejovým mistrovstvím stoupá o 20 až 30 procent

Cena ubytování v hotelech před hokejovým mistrovstvím světa v ČR je většinou o 20 až 30 procent vyšší než obvykle. Novinářům to řekli zástupci oslovených hotelů v Praze. Hokejové mistrovství světa se uskuteční v Praze a v Ostravě od 10. do 26. května. Hotely jsou podle nich měsíc před mistrovstvím obsazeny z 30 až 85 procent, silnější zájem o ubytování očekávají na poslední chvíli v květnu. Největší poptávka po ubytování bude podle zástupců hotelů druhý víkend v květnu, protože se v Praze kromě zahájení mistrovství uskuteční také koncert skupiny Rammstein.

Ceny ubytování nyní podle generálního ředitele hotelu Art Nouveau Palace Martina Koťátka proti běžným květnový dnům stoupají o zhruba 20 až 25 procent, v některých dnech více. "Se zvyšující se cenou klesá poptávka po dražším ubytování a stoupá poptávka po alternativách," řekl. Kapacita hotelu je podle něj zaplněna z 85 procent.

Síť hotelů Czech Inn Hotels podle obchodního ředitele Czech Inn Hotels Marka Boury zatím zaznamenala o 20 procent vyšší poptávku a zhruba o 100 procent vyšší ceny ubytování než při posledním šampionátu před devíti lety v roce 2015. Letos v období mistrovství ceny podle Boury proti běžnému květnu vzrostly až o 30 procent. Aktuálně mají Czech Inn Hotels na toto období obsazeno 70 procent kapacit hotelů.

Podle ředitele obchodní strategie hotelové sítě Orea Hotels & Resorts Jiřího Fontany se aktuální nabídka ubytování v Praze pohybuje i na dvoj- až trojnásobku běžné ceny ve stejném období. Orea Hotels & Resorts jsou podle něj aktuálně obsazené z 30 procent. "Čím více se událost blíží, tím více se budou rezervovat i vyšší kategorie hotelů," řekl.

Poptávaný typ ubytování podle zástupců hotelů víceméně kopíruje běžnou poptávku. Podle Boury je nejvyšší poptávka standardně po klasických dvoulůžkových pokojích. "U hokejových fanoušků také vidíme nadstandardní zájem o vícelůžkové pokoje," řekl Boura. Dodal, že fanoušci, kteří přijíždějí na více nocí, si často rezervují lepší typy pokojů.

Většina oslovených hotelů kvůli mistrovství světa v hokeji nabídku speciálních služeb neplánuje, nebo to neuvedla. Czech Inn Hotels podle Boury nabídnou speciální služby podle typu hotelu. Ve všech hotelech ale síť hotelů plánuje instalovat výsledkové tabule do lobby a zařídí například živé přenosy zápasů a odvoz do O2 areny, v jejíž bezprostřední blízkosti vyroste i velká zóna pro fanoušky.

"Fan zóna v Praze o rozloze téměř 8400 metrů čtverečních se bude nacházet hned vedle arény," sdělil mluvčí šampionátu Jan Kuklík. Bude tedy o něco větší než v Ostravě, kde se počítá se zónou, která zabere plochu 7000 metrů čtverečních a jejíž příprava potrvá deset dnů.

"Stavba v Praze začne po převzetí haly - 26. dubna. Stejně jako v Ostravě je vstup do fan zóny zdarma a není potřeba žádná vstupenka. Všichni se zde mohou těšit na promítání zápasů, hudební vystoupení a bohatý doprovodný program. Konkrétní program v Praze představíme fanouškům na konci dubna, ale rozhodně se bude na co těšit," řekl Kuklík.

Zástupci všech oslovených hotelů se shodli na tom, že sportovní událost má na poptávku po ubytování podobný vliv jako například Velikonoce, adventní období, Silvestr nebo prodloužené víkendy. Podle Boury jsou květnové víkendy pro hotely hlavní sezona i bez šampionátu.

Vliv mistrovství na cestovní ruch a propagaci obou českých destinací vnímají zástupci hotelů pozitivně, ocenili by častější pořádání podobných akcí. "Mistrovství světa v hokeji je skvělá příležitost, ale akce jednou za devět let nás nespasí. Více pravidelných prestižních sportovních či kulturních akcí, na které přijíždí desetitisíce fanoušků, opakujících se každý rok či dva, by nám i hostujícím městům přinesla větší pozitiva a možnosti rozvoje," řekl Koťátko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, hotely, hokej, turistika, Praha, svět

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cena ubytování v hotelech před hokejovým mistrovstvím stoupá o 20 až 30 procent  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.