Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Psaní od srdce opět přinese radost tisícům seniorů

PR článek

Druhý ročník dobročinného projektu Psaní od srdce proběhne od 26. dubna do 12. května 2024 a opět přinese radost tisícům seniorů po celém Česku. Během těchto dvou týdnů se pisatelé přihlásí k psaní dopisů a své seniorce či seniorovi následně zašlou rukou psaný dopis. Dopisy prostřednictvím pečovatelek poputují k rukám seniorů v domovech i v domácnostech. Pomohou tak bojovat proti samotě, která je v pozdějším věku často potkává.

Smyslem projektu Psaní od srdce je přinášet radost seniorům, přispívat k odstraňování bariér mezi lidmi i generacemi a zároveň upozornit na to, že senioři často trpí samotou a ubývajícími sociálními kontakty. Přitom mají mnoho zkušeností a zážitků, často i aktivní zájem o své okolí.

„Projekt Psaní od srdce úspěšně odstartoval v loňském roce a přinesl radost ze čtení dopisů více než čtyřem tisícům seniorů a seniorek. Letos máme zatím poptávku po dopisech pro 7 500 seniorů ve 180 domovech po celém Česku i v domácnostech, kde o ně pečují pracovníci terénní sociální služby,“ říká Ondřej Hladík, manažer projektu v Diakonii ČCE.

Diakonie ČCE Psaní od srdce i letos pořádá ve spolupráci s TV Nova a po loňském úspěchu, kdy se do pilotního ročníku zapojilo 3 480 pisatelů doufá, že se jejich letošní počet vyhoupne nad hranici šesti tisíc.

„Těší nás, že projekt Psaní od srdce už přinesl pomocí jednorázového i dlouhodobého dopisování tolik radosti. Pozorujeme velký zájem nejen herců, moderátorů a kolegů v TV Nova, ale i široké veřejnosti, která se v loňském prvním ročníku zapojila nad naše očekávání. S první várkou pohlednic se letos vydala naše meteoroložka Dagmar Honsová do domova v Krabčicích, kde si povídala o životě a o počasí s desítkami seniorů. Věřím, že i v tomto roce společně potěšíme Psaním od srdce všechny, kdo na něj čekají,“ uvedla Anna Ševerová, CSR manažerka TV Nova.

Radost i pro pisatele

Psaní dopisů přináší radost i samotným pisatelům. Na ty po odeslání dopisu čeká zpětná vazba od organizátorů projektu ve formě fotografií z rozdávání a čtení dopisů. V mnoha případech, na základě loňské zkušenosti, následovala i odpověď přímo od seniorů, která nejednou přerostla až v pravidelné dopisování a navázání přátelského vztahu dopisovatele se seniorem.

Psaní od srdce bude podporovat aktivity pro seniory i nadále

Spolu s psaním dopisů má Diakonie ČCE spuštěnou také finanční sbírku, ze které podpoří oblíbené aktivity, jež přinášejí seniorům úsměv na tváři: terapii s pejsky, společné posezení s občerstvením, výlety nebo divadlo. Finanční sbírka bude pokračovat i po skončení registrační fáze projektu a bude i nadále sbírat finanční prostředky na podporu aktivit pro seniory v zapojených domovech a terénních sociálních službách. Dostupná je na webových stránkách projektu https://psaniodsrdce.cz/darujte-od-srdce/.

Cílem letošní sbírky je vybrat 340 tisíc korun na podporu aktivit pro seniory v osmi městech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Psaní od srdce, domov, TV Nova, Diakonie Českobratrské církve evangelické, Česko, Dagmar Honsová, Krabčice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Psaní od srdce opět přinese radost tisícům seniorů  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.