Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Státním tajemníkem ministerstva financí se stal Jan Sixta

Státním tajemníkem ministerstva financí se dnes stal šestatřicetiletý Jan Sixta, který od začátku roku na úřadu vedl kabinet a měl na starosti řízení ministerstva. V tiskové zprávě o tom dnes informovalo ministerstvo financí.

Státní tajemníky zavedl nový služební zákon. Mají řídit mimo jiné organizační věci služby a odměňování úředníků na jednotlivých ministerstvech a na úřadu vlády. Státní tajemníky již mají mnohá ministerstva, všechna by tuto pozici měla obsadit do konce května.

O obsazení pozice, která představuje nejvyšší úřednické místo na každém ministerstvu, rozhoduje náměstek ministra vnitra pro státní službu Josef Postránecký na základě výběrových řízení a písemné dohody s ministry.

Sixta před příchodem na ministerstvo financí pracoval více než deset let na vedoucích pozicích ve státní správě, naposledy jako první náměstek ministra pro vnitřní bezpečnost na ministerstvu vnitra. V předchozích letech působil na postu náměstka také na ministerstvu zemědělství a na ministerstvu pro místní rozvoj.

Zdroj: ČTK
Foto: mmr.cz

Štítky ministerstvo financí, Josef Postránecký, Úřad vlády České republiky, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Služební zákon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Státním tajemníkem ministerstva financí se stal Jan Sixta  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.