Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Šampionát v agility láká na špičkové sportovní výkony i zábavu pro všechny

PR článek

Mistrovství světa v agility v Liberci doslova klepe na dveře. Světový šampionát bude hostit město pod Ještědem od 4. do 8. října 2023 a kromě špičkových sportovních výkonů nabídne i zábavu pro celou rodinu.

Nenechte si tento mimořádný sportovní svátek kynologie ujít! Vstupenky rychle mizí, stále však máte šanci je pořídit v předprodeji a pokud se rozhodnete až na poslední chvíli, k zakoupení budou i na místě. Největší zájem je o oba víkendové dny, a tak pokud si chcete užít zábavu třeba s rodinou, nenechávejte pořízení vstupenek na poslední chvíli.

Samotnou soutěž odstartuje ve středu 4. října ve 13:30 zahajovací ceremoniál, kterého se zúčastní zástupci 43 zemí světa, které vyslaly na mistrovství své týmy. Bezprostředně poté odstartují samotné soutěže.

Na ploše liberecké Home Credit arény se mohou diváci těšit nejenom na profesionální výkony nejlepších světových sportovců, ale zajímavou podívanou bude jistě i představení čtyřnohých členů týmů. V Liberci se předvede 449 fen a 213 psů. Z různých koutů světa přijedou se svými psovody nejrůznější plemena, z nichž mnohá běžně v naší zemi nezávodí. Například na trať vyběhne španělský vodní pes, Lagotto Romagnolo, chorvatský ovčácký pes či pes plemene pumi a mnozí další. Tradičně nejvíc bude zastoupeno plemeno border kolie.

„Diváci se mohou na libereckém mistrovství světa vůbec poprvé těšit na soutěže ve čtyřech výškových kategoriích rozdělených podle velikosti psů. Nejvíc soutěžících je přihlášeno do kategorie pro nejvyšší a následně do kategorie pro nejnižší plemena,“ poznamenala ředitelka závodu Michaela Bakrlíková s tím, že závodit se bude každý den od brzkého rána až do pozdního večera. Ostatně v bohatém programu si může každý najít to, co jej nejvíce zajímá.

Tanec mistrů i pomoc opuštěným psům

Na každý světový šampionát chystají jeho pořadatelé nějakou specialitu v programu určenou fanouškům i soutěžícím. Nejinak tomu bude v Liberci. Pro Mistrovství světa v agility 2023 vznikla speciální mistrovská choreografie, neboť každá pořadatelská země má vždy za úkol vymyslet svůj tanec. Pro Liberec je přichystaná mistrovská choreografie v podání taneční skupiny A-Styl. Premiérově bude k vidění v rámci zahajovacího ceremoniálu a pak se na ni mohou těšit diváci i v rámci programových předělů mezi soutěžemi, kde budou mít možnost se připojit k verzi připravené speciálně pro fanoušky libereckého mistrovství. Bavte se a rozhýbejte! Kromě toho liberecký A-Styl připravil pro šampionát dalších osm tanců, jimiž zajistí fanouškům zábavu v přestávkách.

Mistrovství světa v agility v Liberci je největším svátkem psů a jejich příznivců letošního roku, a tak pořadatelé mysleli i na nabídku potřeb pro čtyřnohé parťáky a jejich psovody. V rámci šampionátu si můžete na místě pořídit nové vybavení a potřeby pro kynologii, poradit se i třeba o vhodném krmení, a navíc podpořit dobrou věc.

V rámci šampionátu myslíme i na psy, kteří neměli takové štěstí a skončili v útulcích. Proto v rámci šampionát podporujeme útulek Azyl pes Krásný Les a samozřejmě i liberecký útulek Archa,“ uvedl Pavel Jakubec, výkonný ředitel organizačního výboru pro produkci a marketing MS Agility 2023. A tak je můžete podpořit třeba zakoupením charitativních předmětů přímo na šampionátu.

Užít si můžete Mistrovství světa v agility v Liberci, které se koná od 4. do 8. října 2023, jediný den i celý týden. Stále je čas k zakoupení permanentek na celý šampionát i jednodenních vstupenek. Nenechávejte to ale na poslední chvíli. Největší zájem je o oba víkendové dny, a tak pokud si chcete užít zábavu třeba s rodinou. Na výběr máte z několika druhů vstupenek.

Zbývají také poslední místa k ubytování v hotelech, či karavanech, šanci najít pěkné místo máte stále ještě v kempech.    

Parkujte na odstavných parkovištích, využijte MHD

Do Liberce na mistrovství světa míří tisícovky závodníků i fanoušků z celého světa. Parkoviště u liberecké Home Credit arény se promění v jejich základnu, a tak v bezprostřední blízkosti arény nebudou k dispozici pro návštěvníky parkovací místa.

Centrální odstavné parkoviště pro šampionát je v Dolním Hanychově u Skiareálu Ještěd s kapacitou až 600 míst, v blízkosti konečné tramvaje. Za celý den parkování zaplatíte 200 korun. Na místo závodů se pak lze přepravit městskou hromadnou dopravou, tramvají do zastávky Staré pekárny odkud dojdete k aréně do pěti minut. Cesta bude značena.  

Hlavními partnery akce jsou město Liberec a Liberecký kraj. „Velmi si vážíme podpory z Libereckého kraje a města Liberec. Jsem moc rád, že můžeme tuto mezinárodní akci uspořádat právě v Liberci, ve městě sportu,“ dodal Jakubec.

Mistrovství světa FCI agility 2023 Liberec
4. - 8. 10. 2023
www.agility2023.cz
Předprodej vstupenek: www.ticketportal.cz a www.ticketmaster.cz

O agility:
Agility je psí sport, při kterém pes podle pokynů psovoda překonává sérii překážek. Některé překážky jsou skokové – jednoduché, dvojité, skok daleký, kruh; některé přebíhací – kladina, áčko, houpačka; jiné probíhací – slalom, pevný tunel.

Na závodech jsou parkury dlouhé 15 – 22 překážek od 100 do 220 metrů, pes všechny překážky překonává dobrovolně, nemá na sobě ani vodítko, ani obojek. Agility může dělat každý pes s průkazem původu i kříženci všech velikostí a tvarů za předpokladu, že je zdravý a nemá nijak omezený pohyb. Světový šampionát je ovšem určen pouze pro psy s průkazem původu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky agility, mistrovství světa, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šampionát v agility láká na špičkové sportovní výkony i zábavu pro všechny  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.