Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Soud uznal bývalého premiéra Nečase vinným v kauze trafik pro poslance ODS

Soud dnes uznal bývalého premiéra Petra Nečase (ODS), jeho manželku Janu (dříve Nagyovou) i spoluobžalovaného bývalého náměstka ministra zemědělství Romana Bočka vinnými v kauze takzvaných trafik pro poslance ODS. Verdikt není pravomocný. Obžaloba trojici viní z podplacení, za což v případě odsouzení hrozí až šestileté vězení. Státní zástupce v závěrečné řeči navrhl uložit jim podmíněné a peněžité tresty. Všichni obžalovaní vinu odmítají. Výši trestů soud teprve oznámí.

Kauza trafik přispěla před deseti lety po policejním zásahu na úřadu vlády k pádu Nečasovy vlády. Obžaloba tvrdí, že Nečas, tehdejší šéfka jeho kabinetu Nagyová (nyní Nečasová) a Boček slíbili poslancům Marku Šnajdrovi, Petru Tluchořovi a Ivanu Fuksovi lukrativní funkce za to, že se vzdají mandátu a nechají projít vládní daňový balíček, s nímž nesouhlasili. Poté, co byl balíček schválen, se Šnajdr stal předsedou dozorčí rady Čepra a Fuksa členem představenstva Českého Aeroholdingu. Kauza trafik přispěla v roce 2013 k pádu Nečasovy vlády.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Eva Hradilová

Štítky ČR, soud, sněmovna, Nečas, Nečasová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Mafie se u nás nemá čeho bát. Jasné případy se vlečou deset let a poté je vynesen formální rozsudek, defakto náhrada amnestie viz píseň Amnestie, Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Nájem zvedej, Sami. Tak nedavno končil případ pádu nového mostu na moravě, po manipulaci pred !projíždějícím! vlakem. Osm mrtvých na místě, viníci,,vítězové" zakázky kteří shrábli peníze po deseti letech hledání a sezení před,,soudem" odešli s podmínkou.

Čtvrtek, 15. června 2023, 08:54Odpovědět

Soud uznal bývalého premiéra Nečase vinným v kauze trafik pro poslance ODS  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.