Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

PENNY každý den věnuje jídlo více než šesti stům lidí

PR článek

Od počátku roku 2019 věnovalo PENNY potřebným do potravinových bank 595 tun pomoci. To je 1 191 000 porcí jídla. Každý den tak PENNY poskytne jídlo v průměru více než 600 lidí.

„S potravinovým bankami úzce spolupracujeme od roku 2017. Kromě přímé spolupráce a projektu na podporu logistiky a poskytování pomoci společně s Českou federací potravinových bank, samozřejmě pravidelně přispíváme přímo potravinami a drogistickým zbožím, a to nejen z našich obchodů, ale v době pandemie věnovali mimořádné dary za naše zákazníky, protože nebylo možné uspořádat tradiční sbírky potravin,“ říká Tomáš Kubík, manažer komunikace PENNY Česká republika a dodává: „Sami jsme od počátku roku 2019 věnovali přibližně 400 tun pomoci, a to včetně mimořádných darů ve výši 122 tun v době pandemie. Společně s příspěvky našich zákazníků na našich prodejnách v rámci sbírek je to pak 595 tun. Vnímáme tuto pomoc těm, kteří se nachází v nelehké životní situaci, zvláště v dnešní době, nejen jako nezbytnou, ale jako naši povinnost.“

Příspěvky do potravinových bank poskytuje PENNY z celé své obchodní sítě po celé republice. „Jedná se zejména o potraviny, kterým končí datum spotřeby. Celkově je největší zájem o uzeniny, dětské přesnídávky, o konzervy a trvanlivé potraviny obecně,“ popisuje Petr Baudyš, manažer kvality PENNY.

Přímá pomoc potravinovým bankám ze strany PENNY neustále roste. Zatímco v roce 2020 věnovalo na přímé pomoci 60,8 tuny potravin, v loňském roce už dosáhla její výše 74,8 tuny. Díky navýšení počtu prodejen v rámci Sbírky potravin v posledních letech pak došlo také k navýšení pomoci i ze strany zákazníků PENNY. Ti darovali během posledního kola sbírky na jaře 2023 přes 35 tun pomoci, což je o takřka 12 tun více než na jaře 2022.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Penny, Potravinová banka, jídlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

O kolik se zvýšily ceny základních potravin jakochleba, mléko, máslo, mouka, cukr, olej, pečivo. O kolik se zmenšil počet lidí žijících na hranici chudoby. O kolik se zvýšily zisky vražedné lichvářské zbrojařské válečnické překupnické nenasytné mafie ?

Pondělí, 29. května 2023, 10:13Odpovědět

Jiří Toscana

1 porce půl kila? Kdyby nepředražovali zboží, mohli by si ho koupit i ti, co mají málo peněz

Neděle, 28. května 2023, 20:21Odpovědět

PENNY každý den věnuje jídlo více než šesti stům lidí  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.