Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jízdy na ponících na Matějské už nebudou. Organizátoři vyhověli ochráncům zvířat

Na Matějské pouti od příštího ročníku nebudou fungovat atrakce, v rámci kterých poníci a koně vozili návštěvníky na svých hřbetech. Organizátoři Matějské pouti to uvedli na svém facebookovém profilu v reakce na protest, který minulý víkend uspořádali před vstupem areálu Matějské aktivisté z pražské skupiny Obránců zvířat. Právě oni upozornili na to, že poníci na Matějské pouti nejsou vnímaní jako živé bytosti, ale jen jako atrakce, která celý den chodí v kruhu.

„Poník není kolotoč,“ vyzývali protestující

V sobotu 1. dubna jsme informovali o konání protestu za ukončení atrakce, při které poníci vozí děti na svých hřbetech. Setkání před vstupem na Matějskou pouť organizovali členové uskupení Obránci zvířat.

„Forma živého kolotoče, kde poník není vnímaný jako živá bytost s jedinečnou osobností a potřebami, ale jako atrakce, která celý den jen chodí v kruhu, přiměla pražskou skupinu aktivistů dát najevo, že je správný čas na ukončení této atrakce na Matějské pouti,“ uvedla ve zprávě pro novináře Vendula Žwaková z uskupení Obránci zvířat.

Asi desítka protestujících na místě rozestavila fotografie poníků a stála na místě s cedulemi, na nichž byly nápisy jako „Kruté tradice nemají smysl“, „Poníci jsou živé bytosti, ne hračka“, „Chci mít v tlamě trávu, ne udidlo“ nebo „Chceme lepší svět pro zvířata“.

Protestující se s kolemjdoucími o problematice bavili a nabízeli jim informativní letáčky, na kterých je vyzývali, aby napsali mail přímo organizátorům Matějské pouti. „Poník není kolotoč! Pokud souhlasíte, že si poníci zaslouží víc než jen šílený hluk Matějské pouti, napište svou prosbu o ukončení této kruté tradice přímo organizátorům Matějské na e-mail: kocka.info1@gmail.com,“ stálo na letácích.

„Velice si vážíme toho, že Matějská pouť jde s dobou,“ radují se ochránci

Organizátoři Matějské pouti, kterými jsou členové rodiny Kočků, na facebookovém profilu Matějské pouti napsali prohlášení, ve kterém napsali, že poníci ani koně na příštím ročníku pouti nebudou.

„Chceme dát na vědomí všem ochráncům zvířat a zastáncům organizace OBRAZ - Obránci zvířat , že od příštího roku a i v dalších letech vyřazujeme z naší akce pro všechny návštěvníky jízdy na koních a ponících, i když všichni provozovatelé mají povolení od veterinární správy ČR,“ napsali organizátoři na facebookovém profilu.

Protestujícím z řad organizace OBRAZ - Obránci zvířat udělalo rozhodnutí rodiny Kočkovy radost. „Velice si vážíme toho, že Matějská pouť jde s dobou a od příštího roku upouští od atrakce s poníky. Ti zde totiž byli každý rok nuceni jezdit celé dny neustále dokola v obrovském hluku. Jsme rádi, že si čím dál více lidí uvědomuje, že zvířata nejsou pouhé stroje pro zábavu, ale jsou to citliví tvorové, kteří si zaslouží, abychom tak s nimi i zacházeli. Právě Matějská je proto obrovsky důležitým symbolem, že nastala v tomto vnímání změna,” uvedla pro redakci Pražské Drbny Vendula Brabcová z pražské skupiny obránců zvířat.

„Z naší strany je to tímto uzavřené. Jsme jen pronajímatelé ploch všech atrakcí. Koně a poníky vlastní jiní majitelé a provozovatelé atrakcí,“ uzavřela rodina Kočkova prohlášení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Obránci zvířat

Štítky zvířata, protest, Matějská pouť, poníci, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Kvetensky

Karel Poláček : TY JSI DOBREJ ČŮRÁK

Neděle, 16. dubna 2023, 09:06Odpovědět

Libor Burian

Pořád čekám kdy mladí lidé začnou tradičně protestovat proti válkám,zbrojení, pašování zbraní,lidí,kradených věci,drog,prostituci,proherní automaty,tištění nekrytých peněz,kriplměn bitcoinů,okrádání inflací,cenami vody,energií které likvidují průmysl a pracovní místa,potravin,pokračuje vládnutí lichvářské zbrojařské válečnické překupnické nenasytné mafiánské chobotnice,žraloci,pijavice,paraziti, oligarchové,gubernátoři,tuneláři,odkláněči,pasáci,vexláci,lháři,podvodníci,falešní studenti falešných práv a škol prodavačů titulů.Citát mužíka s pseudonymem rotschild1763:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde.Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání.Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům...Až budeme mít vaše peníze tak si volte koho chcete...Film Dny zrady,Noc rozhodnutí,Schindlerův seznam,Smrt krásných srnců,Musíme si pomáhat,Wintonovy děti,Rozrušená země,Toman,Ucho,Vážení přátelé ano,Bony a klid,Báječná léta pod psa,Pupendo,Kolja,Akumulátor1,2,seriál Devadesátky včetně dokumentu,Příběh Kmotra-agent StB Mrázek z Kolínska jako Rakušan,Šmejdi,Gangster ka,Sametoví vrazi,Ivánku kamaráde můžeš mluvit,Lupo Anetta Tahači.Karel Kryl Demokracie, Za prachy,Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou,Kabáti Colorado,Mám jednu ruku dlouhou,Amnestie,Nájem zvedej,Pánubohu do oken,Sami,Nightwork píseň pro obyvatele města Prahy,Pokáč Sexuální násilí,ABJ virtuálky Pánové nahoře,Zdálky zblízka,Maškarní ples,Markéta,Mávátka.Podepište petici Voda je život,přijďte protestovat proti válkám,zbrojení,plýtvání životy,surovinami,energiemi,prací, znečišťování životního prostředí zbrojením a válkami,mafii která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám.

Sobota, 15. dubna 2023, 02:02Odpovědět

Martina Lacinová

Karel Poláček - radost dětí do určitého věku je pochopitelná,jelikož nemají představu o tom,že ti koně či poníci,které si během své jízdy hladí,trpí. Možná byste tam mohl místo nich,vozit na svém hřbetu děti Vy.Možná by Vás přešlo nazývat někoho,komu nezáleží jen na sobě “omezencem”! Radost dětem můžeme udělat i jinak než jízdou na živých bytostech,které se rozhodně nenarodili proto,aby vozili Vaše či jakékoli jiné děti!!! Zamyslete se

Pátek, 14. dubna 2023, 21:23Odpovědět

Libor Burian

Kde dožijí?A hipoterapie,cirkusy,dostihy,parkury.?Šlo by najít tišší místo stranou a jezdit třeba do 8 ?Lidé dnes chovají králíky,prasátka,hady.Já pořád čekám kdy mladí začnou tradičně protestovat proti válkám,zbrojení,pašování drog,prostě proti mafii soudruhů soukmenovců která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů,loutek,komediantů,válečných trpaslíků,kudlanek,trubců neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele Země kde žijí jak vidíme i u nás. Mafie má na svědomí stovky milionů životů a jedná podle vzoru udat a ukřižovat Ježu ač ho mohli osvobodit ale osvobodili vraha a lupiče barabase,zneužili náboženství k ovládnutí světa ohněm a mečem,pirátství,drancování zemí a vybíjení původních obyvatel,otrokářství,lichva,kolonie,gulagy,koncentráky,nucené práce na uranu,oběšení vedení vlastní KSČ,měnová loupež,inflace,likvidace a rozdělení Československa,zhasnutí a rozkradení převlečenými soudruhy soukmenovci kteří převlékli kabáty a uniformy,sedí všude kolem nás a smějí se nám.Prodej naši vody,energie kterou nám překupníci prodávají za násobky naší výrobní ceny jakoby nám účtovali nedoplatky a penále za dodávky plynu a elektřiny za 2 světové váky do koncentráků.To vede k další likvidaci domácích firem.O jejich dnešní vàlce Prof John J Mearsheimer university Chicago na YT Matěj Gottwald české titulky,film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té mafie.Na drbna.cz generál Hynek Blaško Trampoty EU a hlavně článek První výročí války na Ukrajině.Generál Petr Pelz na Inovace Republiky: Svět připomíná začátek 1 světové váky.O nás na yt U rádio Martina Kociánová o nové totalitě, viru,vládních dezinformátorech,omezování svobody slova (3.2.).Útoky na děkana Ševčíka na místě kde se upálil Jan Palach protože viděl že mafie už v roce 68 poslala na Čechy své pohůnky,ti tloukli lidi ještě v roce 89.

Neděle, 9. dubna 2023, 10:59Odpovědět

Karel Poláček

Tak poníci a koně už nebudou na pouti vozit děti. Namísto nich by měli nastoupit Obránci zvířat. Radost dětí je pro mne důležitější než výmysly nějakých omezenců.

Neděle, 9. dubna 2023, 09:56Odpovědět

Jízdy na ponících na Matějské už nebudou. Organizátoři vyhověli ochráncům zvířat  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.