Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Pražská plynárenská bude kontrolovat potrubí, plyn bude zapáchat

Distributor zemního plynu Pražská plynárenská bude od pátku 27. března dopoledne do úterý 31. března ověřovat těsnost plynového potrubí. V těchto dnech bude do plynu přidávat dvojnásobné množství látky s intenzivním a charakteristickým zápachem, což umožní zjistit i těžko postřehnutelné úniky plynu hlavně v domovních a bytových rozvodech. Společnost o plánované kontrole informovala na svém webu.

"Každý, kdo zjistí i nepatrný únik zemního plynu, nebo na něj bude mít podezření, by měl tuto skutečnost neprodleně nahlásit nonstop pohotovostní službě Pražské plynárenské na telefon 1239," uvedl mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Várnek.

V případě úniku plynu je třeba neprodleně zajistit větrání objektu, vyvarovat se použití otevřeného ohně, elektrických spotřebičů či rozsvěcování světel a vyčkat příjezdu pohotovostní služby.

Zemní plyn je přírodní směs plynných uhlovodíků, která je lehčí než vzduch, nezapáchá a není jedovatá. Pro bezpečnou distribuci a použití je proto takzvaně odorizován látkami s intenzivním a charakteristickým zápachem, který umožňuje snadnou identifikaci případných úniků.

Distributoři plynu kontrolují potrubí vždy na začátku topné sezóny, tedy na podzim, Pražská plynárenská i na jaře. Akce má preventivní charakter a nejsou při ní přerušeny ani omezeny dodávky zemního plynu pro zákazníky.

V Česku působí tři provozovatelé plynových distribučních soustav. E.ON Distribuce pokrývá Jihočeský kraj, Pražská plynárenská hlavní město. Ve zbytku republiky to je RWE GasNet.

Zdroj: ČTK

Štítky ČR, plyn, kontrola, Praha, Pražská plynárenská, zemní plyn, E.ON, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská plynárenská bude kontrolovat potrubí, plyn bude zapáchat  |  Domácí  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.